Nieuwsbrief 2021/06 – Kalender update, teamcaptain-licenties en meer

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Foto: Renée Tijdink

Afgelopen maanden zijn we als Teamcompetities organisatie samen met organisaties druk in de weer geweest om voor jullie een mooie competitie te organiseren, dit heeft geresulteerd in diverse wijzigingen in de kalender. Gelukkig hebben we in alle divisies nog steeds 3 of 4 wedstrijden op de kalender. Helaas hebben sommige organisaties echter alsnog moeten besluiten hun wedstrijd af te gelasten. Dat vinden we uiteraard erg jammer en hopen van harte dat we volgend jaar alsnog bij hen op bezoek kunnen en mogen komen. Met de aangekondigde versoepelingen verwachten we toch echt in het weekend van 11-12 juli de competitie in Eijsden, Rotterdam en Klazienaveen te kunnen aanvangen. Lees hieronder in deze nieuwsbrief meer over:

  • Update kalender.
  • Aanvragen teamcaptain-licentie.
  • Online kick-off bijeenkomst teams.
  • Koppelen chipnummer in mijntriathlonNL.
  • Eredivisie: doorgeven voorlopige opstelling NK standard afstand.

Afgelasting Zeewolde Endurance & De Maasdijk triathlon – Oss

De organisaties van de De Maasdijk Triathlon – Oss en Zeewolde Endurance hebben helaas moeten besluiten  om de wedstrijd af te gelasten. Dit betekent helaas dat er op 19 juni voor de 3eDivisie en 4eDivisie zuid (Oss – 19 juni) en 1eDivisie en 4eDivisie noord (29 juni – Zeewolde) geen wedstrijd meer op het programma staat. De betreffende teams krijgen 20% van het in 2021 betaalde inschrijfgeld teruggestort.

  • 1eDivisie: € 142,50 (+ €20,- per sponornaam)
  • 3eDivisie zuid: € 135,- (+ €20,- per sponornaam)
  • 4eDivisie noord: € 135,- (+ €20,- per sponornaam)
  • 4eDivisie zuid: € 135,- (+ €20,- per sponornaam)

Bovengenoemde bedragen worden half juli overgemaakt naar de rekeningen van de vereniging.

De organisatie van De Maasdijk Triathlon – Oss bekijkt nu de mogelijkheden voor het verplaatsen van de triathlon naar juli. Deze wedstrijd maakt dit jaar alleen geen onderdeel meer uit van de Teamcompetities Triathlon, maar misschien wel de uitgelezen mogelijkheid om in juli nog een mooie race te doen. Voor meer informatie en inschrijven; zie de website van de organisatie.

Definitieve kalender 4eDivisie zuid

In de vorige nieuwsbrief meldden we al dat er op 10 juli voor de 4eDivisie zuid of in Eijsden of in Rotterdam gestreden ging worden. Dit is Eijden geworden. Daarnaast zijn we zoek gegaan naar een 4e wedstrijd. Deze is gevonden in de DUIN Tri Almere op 14 augustus. Deze wedstrijd komt extra op de kalender. De definitieve kalender voor de 4eDivisie zuid is dus als volgt:

Voor het complete wedstrijdoverzicht zie ook onze website:

Aanvragen teamcaptain-licentie

Op dit moment wordt er hard gewerkt om alle functionaliteiten in mijntriathlonNL in te regelen. Zodra alles goed werkt, openen we de inschrijving. Naar verwachting is dit begin juni. Zorg er in ieder geval dat de teamcaptain-licentie tijdig wordt aangevraagd. Alleen personen in bezit van een teamcaptain-licentie kunnen straks namens hun vereniging teams inschrijven voor competitiewedstrijden. Het aanvragen kan in mijntriathlonNL onder ‘MIJN ACCOUNT’ -> ‘LICENTIES’. Voor een volledige instructie klik hier.

Zorg ervoor dat iedereen die de inschrijvingen namens jullie teams regelt de teamcaptains-licentie aanvraagt. Alleen met deze captain-licentie kan je straks via mijntriathlonNL de inschrijvingen van jouw team regelen!

Koppelen persoonlijke chipnummer in mijntriathlonNL

Bij het inschrijven voor de competitiewedstrijden kunnen de MyLaps-chipnummer niet los ingevuld worden. Alleen als een atleet het MyLaps-chipnummer heeft gekoppeld in het persoonlijke account wordt deze meegenomen in de inschrijving. Voorkom dus onnodig extra kosten voor huurchips en vraag je atleten hun MyLaps-chipnummer te koppelen. Dit kan op  mijntriathlonNL onder ‘MIJN ACCOUNT’ -> ‘CHIPS’. Vervolgens kan hier het MyLaps-chipnummer toegevoegd worden, gebruik hierbij geen streepje, maar vul alle 7 tekens achter elkaar in.

Nieuwe datum ‘Kick off voor teams’

We hadden op vrijdag 21 mei een online ‘kick-off voor teams’ gepland. Aangezien de eerste wedstrijden nu later in het seizoen liggen, verplaatsen we de online-meeting naar vrijdag 18 juni (begin van de avond). We kijken dan met jullie vooruit naar het nieuwe seizoen, delen nieuwe ontwikkelingen en informeren jullie over mijntriathlonNL. Details over hoe aan te melden en exacte tijdstip delen we later, maar noteer de (nieuwe) datum alvast in de agenda.

Doorgeven voorlopige opstelling NK standaard afstand

Op zaterdag 11 juli staat voor de Eredivisie tijdens de tri Rotterdam het NK over de standaard afstand op het programma. Zoals de afgelopen jaren gebruikelijk moet er dan 6 weken van te voren een voorlopige opstelling worden doorgegeven. Dit i.v.m. de toekenning van de individuele startplekken. Besloten is om die termijn van 6 weken te verkorten tot 4 weken, dus uiterlijk zaterdag 12 juni moet de voorlopige opstelling zijn doorgegeven.

Begin juni zullen we laten weten of deze voor-inschrijving via mijntriathlonNL kan verlopen of dat het op een andere wijze plaatsvindt. Zorg er in ieder geval voor dat de teamcaptain-licentie tijdig wordt aangevraagd.