Nieuwsbrief 2021/07 – Inschrijving geopend

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Foto: Tim Buitenhuis

Opening inschrijving – schrijf je op tijd in!

Jullie hebben er even op moeten wachten, maar er kan ingeschreven gaan worden voor eerste de competitiewedstrijden:

  • Op woensdag 2 juni 20.00 uur opent voor de Eredivisie-teams de (voor) inschrijving voor het NK Standaard afstandcd-rom in Rotterdam. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk zaterdag 12 juni 23.59 uur.
  • Op woensdag 9 juni 20.00 uur opent de inschrijving voor Rotterdam (1eDivisie & 3eDivisie zuid), Eijsden (4eDivisie zuid) en Klazienaveen (2e, 3e en 4eDivisie Noord). Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk zaterdag 3 juli 23.59 uur.

Alle inschrijvingen verlopen via mijntriathlonNL. We hebben een instructie gemaakt hoe je je team inschrijft voor een competitiewedstrijd. De instructie staat ook op onze website onder downloads. Zorg ervoor dat je je team tijdig inschrijft. Ben je te laat dan volgt er een boete van €50,-.

De inschrijvingen voor de wedstrijden in augustus en september zullen we op een later moment openen.

Alleen met een teamcaptain-licentie kan je je team inschrijven

Alleen personen in bezit van een teamcaptain-licentie kunnen namens hun vereniging teams inschrijven voor competitiewedstrijden. Het aanvragen kan in mijntriathlonNL onder ‘MIJN ACCOUNT’ -> ‘LICENTIES’. Voor een volledige instructie klik hier.

Je hebt een Atletenlicentie nodig om mee te doen 

Alleen atleten in het bezit van een Atletenlicentie (voor atleten t/m de categorie 18+ volstaat een jeugdlicentie) kunnen opgesteld worden in een team. Een atleet moet zelf zijn licentie aanvragen. De instructie hoe dat te doen kun je hier vinden op de website van de triathlonbond.

Let op: een atleet die opgesteld wordt in een team moet al op het moment van inschrijven in het bezit zijn van deze licentie. Het is dus niet mogelijk die achteraf na de inschrijving nog te regelen!

Voor atleten die in de Eredivisie & 1eDivisie starten geldt daarnaast dat er per 11 juli (= datum eerste competitiewedstrijd) minimaal een basislidmaatschap moet zijn bij de vereniging waarvoor de atleet uitkomt. Nieuwe leden die pas tijdens het seizoen lid worden / aangetrokken worden en een basislidmaatschap via de vereniging regelen, zijn dus alleen startgerechtigd in de 2eDivisie en lager.

Zorg ervoor dat je atleten die dit seizoen gaan starten tijdig in het bezit zijn van hun basislidmaatschap en atletenlicentie!

Koppelen persoonlijke chipnummer

Bij het inschrijven voor de competitiewedstrijden kunnen de MyLaps-chipnummer niet los ingevuld worden. Alleen als een atleet het MyLaps-chipnummer heeft gekoppeld in het persoonlijke account wordt deze meegenomen in de inschrijving. Dit kan op  mijntriathlonNL onder ‘MIJN ACCOUNT’ -> ‘CHIPS’. Vervolgens kan hier het MyLaps-chipnummer toegevoegd worden, gebruik hierbij geen streepje, maar vul alle 7 tekens achter elkaar in.

Voorkom dus onnodig extra kosten voor huurchips en vraag je atleten  voordat je je teamopstelling door gaat gevenhun MyLaps-chipnummer te koppelen!

Afrekening chipkosten

Bij de inschrijving hoeven in tegenstelling tot afgelopen jaren de kosten voor de timing chips niet meer direct afgerekend te worden. Na afloop van de competitiewedstrijd worden deze met een factuur in rekening gebracht bij de vereniging. De kosten (per atleet, per wedstrijd) zijn als volgt:

  • ChampionChip huurchip: € 2,50
  • ChampionChip aanschaf groene chip: € 6,- (= incl. gebruik bij de eerste wedstrijd)
  • ChampionChip gebruik groene chip: € 1,50
  • ChampionChip gebruik gele chip: € 0,-

Bij de TRI Rotterdam en DUIN TRI Almere maakt elke atleet gebruik van een huurchip die na afloop weer ingeleverd moet worden bij de organisatie. Deze organisaties maken gebruik van het ProChip systeem van MyLaps en racen met een eigen chip is niet mogelijk. De huurkosten bedragen €3,50. Voor de Eredivisie-teams geldt, dat de chipkosten al verrekend zijn in het inschrijfgeld voor de competitie. Er komt dus voor de Eredivisie-teams geen factuur voor chipkosten na afloop van de competitiewedstrijden.

Aanpassing afstand 2eDivisie noord (mannen) – Klazienaveen

De organisatie van de triathlon Klazienaveen heeft moeten besluiten uit te wijken naar een andere locatie. Vanwege de nog steeds geldende maatregelen ivm. COVID-19 kan de wedstrijd niet op het vertrouwde parcours in het centrum van Klazienaveen gehouden worden. Vanwege deze aanpassing in het parcours is het helaas niet meer mogelijk om een 1/3 afstand te organiseren. Daarom racen de mannen in de Schuiteman 2eDivisie noord nu een wedstrijd over de sprintafstand.

‘Kick off voor teams’ – vrijdag 18 juni

Op vrijdag 18 juni (begin van de avond) is er een online ‘kick-off voor teams’ gepland. We kijken dan met jullie vooruit naar het nieuwe seizoen en delen nieuwe ontwikkelingen en er voor jullie gelegenheid om vragen te stellen. Het exacte tijdstip en de link naar de meeting delen we in de volgende nieuwsbrief, maar noteer de datum alvast in de agenda.