Nieuwsbrief 2021/08 – Terugblik Kick-off voor teams

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Foto: Huub Keulers

Afgelopen vrijdag keken we met jullie vooruit naar het nieuwe seizoen. Voor diegenen die er niet bij konden zijn delen we hieronder nog even de belangrijkste punten. Je kan de complete meeting ook terugkijken op ons youtube-kanaal of klik hier voor de slides van de presentatie.

Promotie/degradatie

In alle divisies (zowel mannen als vrouwen) promoveren er 2 teams. Uitzondering zijn de 3eDivisie zuid (3 teams) en de 4eDivisie noord & zuid (4 teams). Ongeacht het uiteindelijke aantal competitiewedstrijden vindt er promotie plaats. Na afloop van het seizoen degraderen er geen teams. Aangezien superpromotie alleen bij vijf gewonnen wedstrijden kan, is er geen superpromotie te verdienen.

Geen vervangende tijd meer in team-relay

Bij het starten met 3 atleten (minder is niet mogelijk) of het uitvallen van een deelnemer (valpartij, pech, blessure) wordt er geen vervangende tijd meer vastgesteld. In plaats daarvan worden eerst alle teams gerangschikt met 4 finishende atleten en vervolgens de teams met een uitvaller of die met 3 atleten zijn gestart. Deze teams worden gerangschikt op basis van het moment van uitvallen in de wedstrijd.

Assistent-officials

In tegenstelling tot afgelopen jaren is er geen verplichting dat elk team bij 1 wedstrijd een assistent-officials levert. De WGWO heeft aangegeven dat er door het mindere aantal competitiewedstrijden dit seizoen voldoende mankracht is en de ondersteuning van de assistent-officials niet noodzakelijk is. Wil je zelf, of ken je iemand die, graag een keer kennis wil maken met de taak van jurylid bij een triathlon dan kan dat. Door het invullen van dit formulier kan je je aanmelden om een keer als assistent-offical het jurycorps te ondersteunen. Vooral in Rotterdam op 10 juli wordt dit erg gewaardeerd.

Prijzengeld

Het prijzengeld voor zowel het dag- als eindklassement is ongewijzigd t.o.v. afgelopen jaren. Voor het eindklassement geldt dat er bij 4 competitiewedstrijden 90% en 3 competitiewedstrijden 75% wordt uitbetaald. Bij 2 of minder wedstrijden is er geen prijzengeld voor het eindklassement en huldigen we ook geen kampioen.

Aantal toegestane wissels

Tot de sluiting van de inschrijving (de zaterdag een week voor de wedstrijd om 23.59 uur) kan er onbeperkt worden gewisseld. Dit kan je doorgeven door met je captains-licentie in te loggen op mijntriathonNL en de opstelling aan te passen. Daarna kan er nog één atleet gewisseld worden. Dit doe je door op de wedstrijddag een compleet ingevuld wijzigingsformulier in te leveren bij de aanmelding van het team. Er zijn geen extra wissels toegestaan vanwege Corona. In de Eredivisie mag er wel onbeperkt worden gewisseld.

Badmutsen

Elk team ontvangt ook dit jaar weer een set van 4 badmutsen en 1 reserve badmuts. We hebben gemerkt dat deze badmutsen best langer dan 1 seizoen meegaan. Het is dan ook de bedoeling dat de badmutsen tijdens het seizoen 2022 hergebruikt worden, zodat we met zijn allen onze sport weer een stukje duurzamer kunnen uitoefenen. Bewaar je badmutsen dus goed na dit seizoen, want je moet ze waarschijnlijk ook volgend seizoen gebruiken.

Wedstrijdspecifieke informatie competitiewedstrijden

Op de website van de wedstrijdorganisatie vind je de info over starttijden, parcours e.d. We streven er naar dat uiterlijk vier weken voor de wedstrijd deze informatie online staat. Op de websites van Tri Rotterdam, Heller & Heller triathlon Klazienaveen en Isaac 043 triathlon staat de info inmiddels online.

Competitiereglement en wedstrijdreglement

In het competitiereglement staan alle zaken m.b.t. de opzet van en de deelnamevoorwaarden aan de competitie. Tevens staan hierin de (aanvullende) regels van bijzondere wedstijdformats zoals de Team Time Trial of Triple Mix.

Daarnaast geldt dat ook nog het normale wedstrijdreglement van toepassing is. Net zoals dit bij alle triathlons in Nederland van toepassing is. Hierin vind je o.a de regels waar je fiets en kleding aan moet voldoen of welke (tijd)straf er voor een overtreding geldt. Heb je dus vragen over de regels? Kijk dan eens eerst eens in deze beide documenten. Kom je er toch niet uit. Vraag het dan na bij de coördinator van je divisie.

Datum wedstrijden Tri Rotterdam en Tri Almere Duin

Alle teamcompetitie-wedstrijden tijdens Tri Rotterdam vinden plaats op:

  • Zaterdag 10 juli (de recreanten series zijn op 11 juli).

In Tri Almere DUIN strijden op:

  • Zaterdag 14 augustus de 2eDivisie noord & zuid, 3eDivisie noord en 4eDivisie noord & zuid.
  • Zondag 15 augustus de Eredivisie en 1eDivisie.