Nieuwsbrief 2021/10 – Inschrijving Almere & Leiderdorp, afgelasting Vroomshoop

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Foto: Renée Tijdink

In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Afgelasting De Haere triatlon Vroomshoop

De organisatie De Haere triatlon Vroomshoop heeft vanwege de onzekerheid omtrent het organiseren van evenementen besloten om hun evenement voor 2021 te annuleren. Dit betekent voor de  Schuiteman 2eDivisie Noord dat de geprogrammeerde team-relay op 4 september niet doorgaat. Omdat de afgelasting meer dan 6 weken vooraf is, ontvangen alle teams het inschrijfgeld (€ 135,- (+ €20,- per sponsornaam) volledig terug. Terugbetaling hiervan vindt plaats na afloop van het seizoen (begin oktober).

Inschrijving DUIN Tri Almere geopend

Half augustus gaan we verder met het seizoen:

De inschrijving voor deze wedstrijden is inmiddels geopend. Zorg ervoor dat je de opstelling van je  team op tijd (uiterlijk zaterdag 7 augustus 23.59 uur) doorgeeft. Let op: per weekend mag je maar 1x starten in een competitiewedstrijd! 

De opstelling kan alleen worden doorgegeven door personen met een teamcaptains-licentie, log hiervoor in op mijntriathonNL. In deze instructie kan je nalezen hoe je je de opstelling doorgeeft. Nog geen captainlicentie? Het aanvragen kan in mijntriathlonNL onder ‘MIJN ACCOUNT’ -> ‘LICENTIES’. Voor een volledige instructie klik hier.

De organisatie in Almere maakt gebruik van het ProChip systeem van MyLaps en racen met een eigen chip is niet mogelijk. De huurkosten bedragen €3,50. Voor de Eredivisie-teams geldt, dat de chipkosten al verrekend zijn in het inschrijfgeld voor de competitie.

Sluiting vooraanmelding NK sprint Leiderdorp (Eredivisie)

Op 22 augustus vindt tijdens de  Baanderij Triathlon Leiderdorp het NK Sprint plaats. Zoals reeds eerder gemeld moet er 4 weken voor de wedstrijd de voorlopige opstelling worden doorgegeven. Zorg ervoor dat je je team op tijd (uiterlijk zaterdag 24 juli 23.59 uur) inschrijft door in te loggen met je teamcaptains licentie en de opstelling door te geven. De volledige regels m.b.t. de inschrijving voor het NK sprint kun je nalezen in de ‘inschrijfprocedure NK’s’.

Je hebt een atletenlicentie nodig om mee te doen 

Alleen atleten in het bezit van een atletenlicentie (voor atleten t/m de categorie 18+ volstaat een jeugdlicentie) kunnen opgesteld worden in een team. Een atleet moet zelf zijn licentie aanvragen. De instructie hoe dat te doen kun je hier vinden op de website van de triathlonbond.

Let op: een atleet die opgesteld wordt in een team moet al op het moment van inschrijven in het bezit zijn van deze licentie. Het is dus niet mogelijk die achteraf na de inschrijving nog te regelen!

Voor atleten die in de Eredivisie & 1eDivisie starten geldt daarnaast dat er per 11 juli (= datum eerste competitiewedstrijd) minimaal een basislidmaatschap moet zijn bij de vereniging waarvoor de atleet uitkomt. Nieuwe leden die pas tijdens het seizoen lid worden / aangetrokken worden en een basislidmaatschap via de vereniging regelen, zijn dus alleen startgerechtigd in de 2eDivisie en lager.

Let op; daarnaast geldt altijd dat je per weekend, maar in 1x mag starten in een competitiewedstrijd. Tevens mag je bij een start in een divisie, daarvoor maar 1x in een hogere divisie zijn gestart.