Nieuwsbrief 2021/11 – Sluiting inschrijving Almere & Testen voor Toegang in Almere en Leiderdorp

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Foto: Tim Buitenhuis

In deze nieuwsbrief aandacht voor:

 • Sluiting van de inschrijving Almere.
 • Startgerechtigdheid Eredivisie / 1eDivisie.
 • Wijzigen van de opstelling.
 • Testen voor Toegang in Almere & Leiderdorp.
 • Wedstrijdspecifieke informatie Almere & Leiderdorp.

Sluiting inschrijving Almere

Komende zaterdag 7 augustus om 23.59 sluit de inschrijving voor:

 • Duin Tri Almere: (Eredivisie, 1eDivisie, 2eDivisie noord & zuid, 3eDivisie noord, 4eDivisie noord & zuid).

Heb je je team nog niet aangemeld? Schrijf je team dan alsnog in voor de sluitingstijd. Is je team te laat, dan volgt er een boete van €50,-.

De opstelling kan alleen worden doorgegeven door personen met een teamcaptains-licentie, log hiervoor in op mijntriathonNL. In deze instructie kan je nalezen hoe je je de opstelling doorgeeft. Nog geen captainlicentie? Het aanvragen kan in mijntriathlonNL onder ‘MIJN ACCOUNT’ -> ‘LICENTIES’. Voor een volledige instructie klik hier.

De organisatie in Almere maakt gebruik van het ProChip systeem van MyLaps en racen met een eigen chip is niet mogelijk. De huurkosten bedragen €3,50. Na afloop worden alle chipkosten middels een factuur bij de vereniging in rekening gebracht. Voor de Eredivisie-teams geldt, dat de chipkosten al verrekend zijn in het inschrijfgeld voor de competitie. 

Startgerechtigdheid Eredivisie / 1eDivisie 

Voor atleten die in de Eredivisie & 1eDivisie starten, geldt dat er per 11 juli (= datum eerste competitiewedstrijd) minimaal een basislidmaatschap moet zijn bij de vereniging waarvoor de atleet uitkomt. Het inschrijfsysteem geeft echter een foutmelding indien het basislidmaatschap wel voor 11 juli, maar de atletenlicentie na deze datum is aangevraagd. Indien dit het geval is:

We voegen de atleet dan handmatig toe aan de startlijst.

Wijzigen opstelling

Tot de sluiting van de inschrijving (de zaterdag een week voor de wedstrijd om 23.59 uur) kan er onbeperkt worden gewisseld. De opstelling kan alleen worden aangepast door personen met een teamcaptains-licentie, log hiervoor in op mijntriathonNL. Daarna kan er nog één atleet gewisseld worden. Dit doe je door op de wedstrijddag een compleet ingevuld wijzigingsformulier in te leveren bij de aanmelding van het team. Er zijn geen extra wissels toegestaan vanwege Corona & Testen voor Toegang. In de Eredivisie mag er wel onbeperkt worden gewisseld.

Testen voor Toegang in Almere & Leiderdorp

Voor de competitiewedstrijden in:

 • Almere: (Eredivisie, 1eDivisie, 2eDivisie noord & zuid, 3eDivisie noord, 4eDivisie noord & zuid).
 • Leiderdorp (Eredivisie / NK sprint).

geldt dat deelname alleen mogelijk is met ‘Testen voor Toegang’. Dit houdt in dat je alleen kan deelnemen indien je:

 • Negatief getest bent. (Let op, bij aankomst op de wedstrijdlocatie mag deze test niet ouder zijn dan 24 uur. Je hoeft dus niet je starttijd als referentie voor die 24 uur te gebruiken, tijdstip van aankomst op de wedstrijdlocatie geldt!)
 • Volledig gevaccineerd bent.
 • Hersteld bent na een eerdere besmetting.

Bij toegang tot het wedstrijdterrein moet je dit aantonen met een QR-code uit de CoronaCheck app. Alle informatie en regels over ‘Testen voor Toegang’ en het maken van een test afspraak vind je op testenvoortoegang.org. Zorg ervoor dat je tijdig de QR-code genereert in de CoronaCheck app, want zonder QR-code is deelname helaas niet mogelijk.

Let op, alleen een negatieve test via een ‘Testen voor  Toegang’ locatie is geldig. Andere negatieve coronatesten kunnen niet in de CoronaCheck app geladen worden!

Publiek is helaas niet welkom. Voor coaches van Eredivisie- en 1eDivisie-teams geldt dat toegang tot de wedstrijdlocatie alleen mogelijk is na ‘Testen voor Toegang’.

Wedstrijdspecifieke informatie Almere & Leiderdorp

Op de website van de wedstrijdorganisaties van Duin Tri Almere en Baanderij Triathlon Leiderdorp, vind je de info over starttijden, parcours e.d. In de week voorafgaand aan de wedstrijd komen we nog met wedstrijdspecifieke nieuwsbrieven met de laatste info over de wedstrijd.

In Almere vinden de competitiewedstrijden plaats over 2 dagen:

 • 14 augustus: 2eDivisie noord & zuid, 3eDivisie noord, 4eDivisie noord & zuid.
 • 15 augustus: Eredivisie, 1eDivisie.