Nieuwsbrief 2021/14 – Sluiting inschrijving Roermond / Enschede (Rutbeektriathlon) & Testen voor Toegang Enschede (UT-triathlon)

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Foto: Tim Buitenhuis

In deze nieuwsbrief aandacht voor:

  • Sluiting van de inschrijving Roermond & Enschede (Rutbeektriathlon).
  • Doorgeven startvolgorde team-relay.
  • Wedstrijdspecifieke informatie Roermond & Enschede (Rutbeektriathlon).
  • Testen voor Toegang in Enschede UT-Triathlon.

Sluiting inschrijving Roermond &  Enschede (Rutbeektriathlon)

Komende zaterdag 11 september om 23.59 sluit de inschrijving voor:

De opstelling kan alleen worden doorgegeven door personen met een teamcaptains-licentie, log hiervoor in op mijntriathonNL. In deze instructie kan je nalezen hoe je je de opstelling doorgeeft. Nog geen captainlicentie? Het aanvragen kan in mijntriathlonNL onder ‘MIJN ACCOUNT’ -> ‘LICENTIES’. Voor een volledige instructie klik hier.

Doorgeven startvolgorde team-relay

Bij de inschrijving moet je de startvolgorde van je team al doorgeven. Er wordt gestart op volgorde van de startnummers, waarbij de atleet met het laagste startnummer dus als eerste start van het team start.

Heb je je team al ingeschreven? Log dan nogmaals in op mijntriathonNL en wijzig zonodig de opstelling om de juiste startvolgorde door te geven!

Start je met 3 atleten, dan laat je de positie van [atleet D] leeg. (Zie ook hieronder voor de wijzigingen van de regels mbt de uitslag van een team die met 3 atleten start, of waarvan een atleet uitvalt tijdens de team-relay).

Wedstrijdspecifieke informatie Roermond & Enschede (Rutbeektriathlon)

Op de website van de wedstrijdorganisaties van Roermond City Triathlon en Rutbeektriathlon – Enschede, vind je de info over starttijden, parcours e.d. In de week voorafgaand aan de wedstrijd komen we nog met wedstrijdspecifieke nieuwsbrieven met de laatste info over de wedstrijd.

Voor beide wedstrijden geldt geen ‘Testen voor Toegang’. Wel geldt er in Roermond dat er per team 2 extra personen toegang hebben tot het wedstrijdterrein (naast de coach van een Eredivisie-team, mag er dus nog 1 extra persoon komen). Bij de Rutbeektriathlon wordt publiek opgeroepen thuis te blijven.

Testen voor Toegang in Enschede (UT-Triathlon)

Bij de UT-Triathlon op 26 september in Enschede geldt dat deelname alleen mogelijk is met ‘Testen voor Toegang’. Dit houdt in dat je alleen kan deelnemen indien je:

  • Negatief getest bent. (Let op, bij aankomst op de wedstrijdlocatie mag deze test niet ouder zijn dan 24 uur. Je hoeft dus niet je starttijd als referentie voor die 24 uur te gebruiken, tijdstip van aankomst op de wedstrijdlocatie geldt!)
  • Volledig gevaccineerd bent (Let op, dat is 2 weken na de 2e vaccinatie of 4 weken bij vaccinatie met Janssen vaccin)
  • Hersteld bent na een eerdere besmetting.

Bij toegang tot het wedstrijdterrein moet je dit aantonen met een QR-code uit de CoronaCheck app. Alle informatie en regels over ‘Testen voor Toegang’ en het maken van een test afspraak vind je op testenvoortoegang.org. Zorg ervoor dat je tijdig de QR-code genereert in de CoronaCheck app, want zonder QR-code is deelname helaas niet mogelijk.

Let op, alleen een negatieve test via een ‘Testen voor  Toegang’ locatie is geldig. Andere negatieve coronatesten kunnen niet in de CoronaCheck app geladen worden!

Ook voor publiek en begeleiders van teams geldt dat toegang tot de wedstrijdlocatie alleen mogelijk is na ‘Testen voor Toegang’.

Wijziging regels team-relay

Bij het starten met 3 atleten of wanneer er een atleet uitvalt tijdens de wedstrijd wordt er geen vervangende tijd meer vastgesteld. In de praktijk bleek deze tijd vaak niet goed vast te stellen, was het tijdstip van de herstart, nadat een atleet uitgevallen was onbekend. In plaats daarvan worden de teams die met 3 atleten starten of waarvan er een atleet uitvalt gerangschikt na alle teams die de team-relay wel volledig afleggen. De volgorde is daarbij dat het team wat het snelst de grootste afstand aflegt als hoogste wordt geklasseerd.

Het aangepaste competitiereglement (versie 25 augustus 2021) staat inmiddels online. De regels mbt de team-relay zijn te vinden in artikel A.3.