John Knol nieuwe coördinator Teamcompetities Triathlon

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

De 57-jarige John Knol uit het Groningse Marum is met ingang van deze maand de nieuwe algemeen coördinator Teamcompetities Triathlon. De functie kwam beschikbaar na een verschuiving binnen het taakgebied ‘wedstrijdsport’ van de NTB. Knol krijgt voor 8 uur per week een aansturende rol in de werkprocessen en het team van vrijwilligers die de Teamcompetities Triathlon, samen met de medewerkers van het NTB-bondsbureau, organiseren.

Knol is, naast een carrière bij defensie en in het bedrijfsleven, altijd actief betrokken geweest in diverse sportorganisaties waarin hij met name sturing gaf aan projecten en programma’s. Hij was bestuurslid van de marathon Groningen, voorzitter van wielervereniging Westerkwartier en organisator van meerdere kleinschalige triathlons en duathlons. Inmiddels is hij zelf ook actief triatleet, met dit jaar de Ironman van Barcelona op het programma. “Ik vind het fantastisch dat ik nu onderdeel mag zijn van het bevlogen team dat de Teamcompetities faciliteert”, aldus Knol. “We gaan er – na twee door COVID-19 lastige jaren – weer mooie, sportieve en hopelijk goed bezochte competities van maken!”

Knol vervangt in zijn nieuwe rol Berteke de Jong, die sinds 2015 het vrijwilligersteam aanstuurde. Zij  gaat zich volledig richten op haar taken als coördinator sportparticipatie en jeugdsport. Vanuit het NTB-bondsbureau zullen Christie Brouwer (coördinator wedstrijdsport) en Hester Balkema (medewerker wedstrijdsport) hun bijdrage gaan leveren aan het in goede banen leiden van de Teamcompetities Triathlon.