Nieuwsbrief 2022/2 – Wijziging wedstrijdkalender Eredivisie

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Onlangs ontvingen we bericht uit Amsterdam, waar de organisatie van de Stadstriathlon Amsterdam Nieuw West zich door verschillende omstandigheden helaas genoodzaakt voelt om haar evenement in 2022 opnieuw te annuleren. Een enorme teleurstelling, in de eerste plaats natuurlijk voor de organisatie zelf. Al zoveel jaar een vaste waarde op de wedstrijdkalender en opnieuw geconfronteerd met te veel onzekerheid om garant te staan voor de doorgang. En daarnaast ook een teleurstelling voor ons omdat hiermee de tweede wedstrijd van de Eredivisie dit seizoen van de kalender valt.

Achter de schermen is uiteraard naar een oplossing gezocht en het goede nieuws is dat die ook is gevonden. Met grote dank aan het meedenken en -puzzelen door meerdere wedstrijdorganisaties zijn we blij jullie te kunnen melden dat Triathlon Klazienaveen op 28 augustus het decor wil en kan zijn voor de team-relay in de Eredivisie. We realiseren ons dat hiermee de planning van teams (en individuele atleten) wordt beïnvloed. En zijn daarnaast heel blij dat we een oplossing hebben gevonden en alle teams een volwaardige, gevarieerde competitie met vijf wedstrijden kunnen bieden.

Wedstrijdprogramma Eredivisie

Het programma ziet er na deze wijziging als volgt uit:

  • 28 mei Tri Almere (Team Time Trial)
  • 25 juni Tri Rotterdam (NK Standaard afstand)
  • 21 augustus Triathlon Leiderdorp (Sprint)
  • 28 augustus Triathlon Klazienaveen (Team-relay)
  • 25 september Tri Nijmegen (NK sprint)