Nieuwsbrief 2022/1 – Op weg naar een nieuw seizoen!

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Op naar een nieuw seizoen

Het is een poosje geleden dat we onze laatste nieuwsbrief verstuurden. We pakken de draad weer op en nemen jullie (twee)wekelijks op dinsdag weer mee in alle voorbereidingen op een hopelijk prachtig seizoen Teamcompetities Triathlon. We hebben er zin in!

Competitie-indeling

Alle 252 (!) teams die zich hebben ingeschreven voor seizoen 12 van de Teamcompetities Triathlon zijn te vinden op onze website. Na twee bijzondere jaren zijn er nieuwkomers (welkom!) en helaas ook enkele afvallers. Daarnaast is een aantal teams van naam veranderd. Neem online eens een kijkje naar de concurrentie. Heb je vragen over de competitie-indeling? Neem dan gerust even contact met ons op.

Nieuwe coördinator Teamcompetities Triathlon

Door een verschuiving binnen het taakgebied ‘wedstrijdsport’ binnen de NTB kwam begin dit jaar de functie ‘coördinator Teamcompetities Triathlon’ vrij. Met ingang van 1 februari jl. is John Knol aangesteld, die het stokje overneemt van Berteke de Jong. John krijgt een rol in het aansturen van de werkprocessen en het team van vrijwilligers die de Teamcompetities Triathlon, samen met de medewerkers van het NTB-bondsbureau, organiseren. Het volledige nieuwsbericht over onze nieuwe coördinator lees je hier

Kick Off voor teams

We zijn inmiddels al jaren gewoon om voor de start van het seizoen een ‘kick-off voor teams’ te organiseren. Tot en met 2019 was dit een fysieke meeting in Utrecht. In 2021 was de meeting online en dat beviel iedereen zo goed dat we dat dit jaar opnieuw doen. We kijken we met jullie vooruit naar het nieuwe seizoen, delen ontwikkelingen en informeren jullie over praktische zaken. De datum (medio maart) wordt binnenkort vastgesteld. 

Aanvragen teamcaptainslicentie

Om – later dit jaar – als teamcaptain de opstellingen van jouw team in orde te maken via mijntriathlonNL heb je een zogenaamde ‘teamcaptainslicentie’ nodig. Nog niet aangeschaft? Dat kan eenvoudig en gratis; volg zo nodig deze instructie.

Goed om te weten: het aanvragen van deze licentie leidt niet automatisch tot een koppeling aan ons mailsysteem. Nieuwe teamcaptains vragen we dus nadrukkelijk om – naast het aanvragen van de teamcaptainlicentie – hun naam en contactgegevens door te sturen naar info@teamcompetities.nl, zodat je vanaf dat moment ook de tweewekelijkse nieuwsbrief ontvangt.

Dubbele supersprint: stayeren toegestaan

Het korte fietsparcours bij dit format, in combinatie met de niveauverschillen binnen een divisie maken het onmogelijk om te handhaven op ‘non-stayer’. Net als voorgaande jaren is stayeren bij het format ‘dubbele supersprint’ daarom in alle divisies toegestaan.