Nieuwsbrief 2022/5 – Wijziging datum Roermond & doorgeven teamopstelling eerste competitiewedstrijd

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Nog 26 dagen en dan zal seizoen 2022 van de Teamcompetities Triathlon van start gaan in Arnhem met een Team Time Trial voor de Schuiteman 2eDivisie zuid en  badmutsen.com 3eDivisie zuid. In de open serie van de Teamtriathlon Arnhem zijn nog startplekken beschikbaar. Voor de teams uit de overige divisies de uitgelezen mogelijkheid om nog een keer te trainen met je team. Want ook voor deze teams start later dit jaar de competitie met een TTT. Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor:

  • Verschuiving wedstrijd Roermond van zondag naar zaterdag.
  • Opening inschrijving. 

Wijziging datum Roermond

Onverwacht heeft de organisatie van de Roermond City Triathlon besloten tot een wijziging in hun wedstrijdschema. In tegenstelling tot eerder aangekondigd, vinden zowel de wedstrijden van de Schuiteman 2eDivisie zuid als de badmutsen.com 3eDivisie zuid op zaterdag 17 september plaats.

Doorgeven teamopstelling eerste competitiewedstrijd

Voor alle divisies is het vanaf nu mogelijk om voor de eerste competitiewedstrijd de teamopstelling door te geven. Daarnaast is voor de Eredivisie ook mogelijk op de teamopstelling voor het NK over de standaard afstand in Rotterdam door te geven. Voor de overige competitiewedstrijden is het doorgeven van de teamopstelling nog niet mogelijk. Deze openen we op een later moment.

Doorgeven van de teamopstelling kan alleen via mijntriathlonNL. We hebben een instructie gemaakt hoe je dit doet. De instructie staat ook op onze website onder downloads. Het doorgeven van de teamopstelling is mogelijk tot 23.59 uur op de zaterdag in het weekend voorafgaand aan de wedstrijd. Zorg ervoor dat je de teamopstelling tijdig doorgeeft. Ben je te laat dan volgt er een boete van €50,-.

Alleen met een teamcaptain-licentie kan je de opstelling van je team doorgeven

Alleen personen in bezit van een teamcaptain-licentie kunnen namens hun vereniging de opstelling voor competitiewedstrijden doorgeven. Het aanvragen kan in mijntriathlonNL onder ‘MIJN ACCOUNT’ -> ‘LICENTIES’. Voor een volledige instructie klik hier.

Je hebt een Atletenlicentie nodig om mee te doen 

Alleen atleten in het bezit van een Atletenlicentie (voor atleten t/m de categorie 18+ volstaat een jeugdlicentie) kunnen opgesteld worden in een team. Een atleet moet zelf zijn licentie aanvragen. De instructie hoe dat te doen kun je hier vinden op de website van de triathlonbond.

Let op: een atleet die opgesteld wordt in een team moet al op het moment van inschrijven in het bezit zijn van deze licentie. Het is dus niet mogelijk die achteraf na de inschrijving nog te regelen!

Voor atleten die in de Eredivisie & 1eDivisie starten geldt daarnaast dat er per 28 mei (= datum eerste competitiewedstrijd) minimaal een basislidmaatschap moet zijn bij de vereniging waarvoor de atleet uitkomt. Nieuwe leden die pas tijdens het seizoen lid worden / aangetrokken worden en een basislidmaatschap via de vereniging regelen, zijn dus alleen startgerechtigd in de 2eDivisie en lager.

Zorg ervoor dat je atleten die dit seizoen starten tijdig in het bezit zijn van hun basislidmaatschap en atletenlicentie!

Koppelen persoonlijke chipnummer

Bij het doorgeven van de opstelling voor de competitiewedstrijden kunnen de MyLaps-chipnummers niet los ingevuld worden. Alleen als een atleet het MyLaps-chipnummer heeft gekoppeld in het persoonlijke account wordt deze meegenomen in de opstelling. Dit kan op  mijntriathlonNL onder ‘MIJN ACCOUNT’ -> ‘CHIPS’. Vervolgens kan hier het MyLaps-chipnummer toegevoegd worden. Gebruik hierbij geen streepje, maar vul alle 7 tekens achter elkaar in.

Voorkom dus onnodig extra kosten voor huurchips en vraag je atleten voordat je je teamopstelling door gaat geven hun MyLaps-chipnummer te koppelen!