Nieuwsbrief 2022/6 – Terugblik kick-off, sluiting aanmelding Arnhem & indeling assistent-officials

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Met de kick-off voor teams van afgelopen woensdag staat het seizoen 2022 nu op op punt van beginnen. In deze nieuwsbrief een terugblik op de kick-off en verder aandacht voor de sluiting van de aanmelding voor 1e competitiewedstrijd van de Schuiteman 2eDivisie Zuid en badmutsen.com 3eDivisie Zuid in Arnhem. Verder is ook de indeling van de assistent-officials bekend.

Terugblik kick-off voor teams

Afgelopen woensdag hebben we de jaarlijkse kick-off voor teams gehouden, vanwege de goede ervaringen van voorgaande jaren was deze meeting wederom online. We zijn gestart met de meeting voor de Eredivisie-teamcaptains en aansluitend was de meeting voor alle teamcaptains. Ruim 80 personen hebben de meetings bijgewoond en er is diverse informatie verstrekt over het aankomende seizoen. Er is onder andere uitleg gegeven over:

  • De wijzigingen binnen het vrijwilligersteam van de Teamcompetities.
  • Het nieuwe centrale mailadres (teamcompetities@triathlonbond.nl).
  • Een toelichting op het gebruik van timing chips.
  • Het promotie/degradatieschema is toegelicht. 

Vanuit de WGWO was Hans Geerts aangesloten om de laatste updates van het wedstrijdreglement te bespreken en vragen hierover te beantwoorden. Aan het einde van de avond konden we terugkijken op een leuke en informatieve sessie en hebben we geconcludeerd dat we allemaal enorm veel zin hebben in het wedstrijdseizoen 2022! 

De presentatie kun je hier teruglezen.

Indeling assistent-officials

De WGWO heeft de indeling van de assistent-officials definitief gemaakt. Teams die geen voorkeur hadden doorgeven via het online formulier zijn hierbij door de WGWO ingedeeld. Deze indeling en verdere uitleg over de werkwijze staan inmiddels in de regels&download-sectie van onze website. Kijk snel waar jullie zijn ingedeeld en wat er van jullie verwacht wordt.

Heb je vragen over dit onderwerp? Mail naar officials@triathlonbond.nl.

Sluiting aanmelding Arnhem

Komende zaterdag (2 april) sluit om 23.59 uur de aanmelding van de competitiewedstrijd in Arnhem.  Heb je de opstelling van je team nog niet doorgegeven, doe dat dan alsnog! Zorg ervoor dat je de teamopstelling tijdig doorgeeft. Ben je te laat dan volgt er een boete van €50,-. Doorgeven van de teamopstelling kan alleen via mijntriathlonNL. We hebben een instructie gemaakt hoe je dit doet. De instructie staat ook op onze website onder downloads. 

Alleen met een teamcaptain-licentie kan je de opstelling van je team doorgeven

Alleen personen in bezit van een teamcaptain-licentie kunnen namens hun vereniging de opstelling voor competitiewedstrijden doorgeven. Het aanvragen kan in mijntriathlonNL onder ‘MIJN ACCOUNT’ -> ‘LICENTIES’. Voor een volledige instructie klik hier.

Je hebt een Atletenlicentie nodig om mee te doen 

Alleen atleten in het bezit van een Atletenlicentie (voor atleten t/m de categorie 18+ volstaat een jeugdlicentie) kunnen opgesteld worden in een team. Een atleet moet zelf zijn licentie aanvragen. De instructie hoe dat te doen kun je hier vinden op de website van de triathlonbond.

Let op: een atleet die opgesteld wordt in een team moet al op het moment van inschrijven in het bezit zijn van deze licentie. Het is dus niet mogelijk die achteraf na de inschrijving nog te regelen!

Voor atleten die in de Eredivisie & 1eDivisie starten geldt daarnaast dat er per 28 mei (= datum eerste competitiewedstrijd) minimaal een basislidmaatschap moet zijn bij de vereniging waarvoor de atleet uitkomt. Nieuwe leden die pas tijdens het seizoen lid worden / aangetrokken worden en een basislidmaatschap via de vereniging regelen, zijn dus alleen startgerechtigd in de 2eDivisie en lager.

Zorg ervoor dat je atleten die dit seizoen starten tijdig in het bezit zijn van hun basislidmaatschap en atletenlicentie!

Koppelen persoonlijke chipnummer

Bij het doorgeven van de opstelling voor de competitiewedstrijden kunnen de MyLaps-chipnummers niet los ingevuld worden. Alleen als een atleet het MyLaps-chipnummer heeft gekoppeld in het persoonlijke account wordt deze meegenomen in de opstelling. Dit kan op  mijntriathlonNL onder ‘MIJN ACCOUNT’ -> ‘CHIPS’. Vervolgens kan hier het MyLaps-chipnummer toegevoegd worden. Gebruik hierbij geen streepje, maar vul alle 7 tekens achter elkaar in.

Voorkom dus onnodig extra kosten voor huurchips en vraag je atleten voordat je je teamopstelling door gaat geven hun MyLaps-chipnummer te koppelen!