Eredivisiegeweld keert terug na zomerstop

 In Eredivisie, Algemeen

Ondanks dat er nog atleten vertoeven in het buitenland en genieten van hun vakanties staat de derde eredivisiewedstrijd alweer voor de deur. Met tot nog toe verschillende teams op de eredivisiepodia is er ook voor Leiderdorp nog van alles mogelijk in de dag uitslag en het klassement bij zowel de vrouwen als mannen.

TV Almere leidt klassement bij de vrouwen
Ondanks dat TV Almere het klassement leidt is er geen zekerheid voor een derde winst tijdens de sprint triathlon in Leiderdorp. Silke de Wolde was de eerste twee wedstrijden van belang voor de Almeerse ploeg, maar zij zal deelnemen aan het WK aquathlon en deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Merel Veltman – die de eerste divisie wedstrijd in Rotterdam won – zal haar plek vervangen. Daarachter zullen EDO Sports Maastricht en Hellas Utrecht gebrand zijn om dichterbij het podium te komen in het klassement, eveneens Kijani Beesd dat met een goed team aan de start staat.

Individueel zullen Robin Dreyling, Marit van den Berg, Anna Witteveen en Eva Cornelisse het elkaar niet makkelijk gaan maken. Ook junioratleten Luna de Bruin en Merel Veltman zullen een gooi doen naar een podiumplek in Leiderdorp, waar vorig jaar het Nederlands Kampioenschap nog gehouden werd.

Open strijd bij de mannen
Waar landskampioen Trimates Utrecht vorig jaar zonder zorgen als klassementsleider richting Leiderdorp vertrok hebben ze het dit seizoen niet makkelijk. VZC Veenendaal en TV Dordrecht staan ruim bovenaan met twee en vier punten. Daarachter kan nog van alles gebeuren met zes teams binnen slechts vier punten. De meeste teams lijken ondanks de vakantietijd sterke teams aan de start te kunnen krijgen. Met een groot aantal kanshebbers voor de individuele winst zal de strijd in het Zuid-Hollandse stadje openbarsten tussen de teams.
Ondanks dat de Europese Kampioenschappen net achter de rug zijn en de World Cups in zicht komen zullen atleten als Jorik van Egdom, Victor Goené, Donald Hillebregt, Mitch Kolkman en Gjalt Panjer meestrijden voor de winst. Ook WK junioren-deelnemers Hidde Mollee en Niels van Lanen zullen een gooi doen naar een podiumplek, net als de Belg Joran Driesen die in Rotterdam – de tweede eredivisiewedstrijd dit seizoen – al naar zilver liep.
De wedstrijden van de eredivisie zullen zaterdag 21 augustus plaatsvinden. De vrouwen gaan om 13:45uur van start. De mannen zullen daarna volgen om 15:00uur.