Laatste eredivisiewedstrijd in Nijmegen is duathlon

 In Eredivisie

Morgen staat de laatste eredivisiewedstrijd van het seizoen op het programma, en voor het eerst wordt een eredivisieseizoen geëindigd met een duathlon (5km lopen, 20km fietsen, 2,5km lopen). Waar het NK over de sprintafstand dit weekend in Nijmegen zou zijn, is dit omgezet naar een duathlon vanwege slechte waterkwaliteit en een lage waterstand.

Ondanks dat de meeste atleten graag een triathlon hadden gedaan is de huidige water- en buitentemperatuur misschien een pleister op de zere wond. Met water van slechts zestien graden en een buitentemperatuur van rond de vijftien graden zullen de atleten al moeite genoeg hebben om warm te blijven. Tijdens deze wedstrijd zullen TV Almere bij de vrouwen en VZC Veenendaal bij de mannen hun eerste plaats in het klassement verdedigen.

Duathonspecialisten van de partij
Een duathlon als laatste wedstrijd zal de uitslagen in het klassement kunnen beïnvloeden. Atleten die eerder dit seizoen nog deelnamen aan duathlonkampioenschappen in het buitenland zullen hun team op sleeptouw nemen in deze slotwedstrijd van de eredivisie.
Desalniettemin kan TV Almere concurrentie verwachten van de vrouwen van Kijani. De eerste vier plekken lijken beslist, alhoewel de derde plek in het klassement nog spannend wordt. EDO Sports is nu het derde team in de tussenstand, Hellas volgt daar vlak achter als vierde. De teams vijf tot en met negen kunnen nog wisselen van positie, omdat alles daar nog dicht bij elkaar zit.

Gevecht voor derde plek bij de mannen
Het hele seizoen zijn het VZC Veenendaal en TV Dordrecht die het vaakst op het podium staan. De derde plek in het klassement is – net als bij de vrouwen – daarentegen nog niet zeker. Triteam Groningen, TriCan, Trimates en TC Twente staan slechts drie punten uit elkaar en zo is er dus van alles mogelijk. Als de snelle lopers zich kunnen mengen in het duathlongeweld, zal dat morgen voor een mooie finale in de eredivisie zorgen.
Spektakel gegarandeerd dus in de Nijmeegse duathlon, zeker met een fietsparcours dat zes rondes van ruim drie kilometer telt. De vrouwen gaan om 13:45uur van start, de mannen vertrekken om 15:00uur.