Vrouwen Team Twente – Enschede winnen thuiswedstrijd in 1eDivisie en mannen Hellas 2 winnen mede door snelle wissels; ‘’ Het mooie aan deze wedstrijd is dat je net iets extra’s geeft voor het team’’

 In 1eDivisie, Algemeen

Seizoensopening
Bij de UT-Triathlon in Enschede hebben de vrouwen van Team Twente – Enschede zondag met overmacht gewonnen in de 1eDivisie. Ze lieten de vrouwen van Hellas 2 met ruim 1,5 minuut achter zich, Dolfijn 2 finishte als derde. 

Bij de mannen werd Triteam Groningen 2 tweede, ze waren acht seconden langzamer dan de mannen van Hellas 2 waardoor de Utrechters met de winst ervan doorgingen. Edo Sports behaalde de derde snelste tijd. 

In de openingswedstrijd van het seizoen in Enschede legden de teams een teamtijdrit over 475 meter zwemmen, 19 kilometer fietsen en 4,8 kilometer lopen af.

1eDivisie vrouwen
Marije Dankelman, Jasmin Siersema, Aline Kootstra en Nynke Luijten van Team Twente – Enschede finishten in een tijd van 01:01:14 en wonnen daarmee de eerste wedstrijd van het seizoen. Met een tijd van 01:02:48 finishte Hellas 2 als tweede in de 1eDivisie vrouwen. Voor het Utrechtse team kwamen Esther Vinke, Amber van Eik, Myra Smulders en Rebekka Kool uit. Dolfijn 2 eindigde als derde in een tijd van 01:03:12.

Marije Dankelman is blij met de overwinning in de thuis stad en kijkt terug op een geslaagde dag. ‘’Het was een mooie thuiswedstrijd. We hebben vooraf tijdens de teamdag ook op het parcours gefietst waardoor we wisten waar we aan toe waren. Het team is een ‘fusie’ tussen de studentenvereniging Aloha en TV Twente, waarbij onze basis in Enschede is. We hebben acht dames en de sfeer en de motivatie in het team is goed. Van de ploeg gister kennen Aline en ik elkaar van de atletiek. Jasmin is vorig jaar gestart in de Eredivisie en Nienke heeft iets minder ervaring.’’

De ploeg uit Enschede was een stuk sneller dan Hellas 2, ondanks de dames niet veel samen hebben getraind. Het is voor Marije nog te vroeg om over het kampioenschap te praten. ‘’In de volgende wedstrijd starten we in een volledig ander team. Het was gister echt een team effort, de samenwerking ging super en we zijn blij met de overwinning. Het mooie aan deze wedstrijd is dat je net iets extra’s geeft voor het team, we zijn diep gegaan omdat we maximaal alles eruit wilden halen. De winst geeft een mooie voorsprong en we hopen dit seizoen bovenin mee te doen.’’

1eDivisie mannen
Bij de mannen behaalden Hellas 2 met 52:33 de snelste tijd met Coen Smiers, Huub van den Brink, Juul van de Kruijs en Peter Deege. De runner-up Triteam Groningen 2 werd tweede doordat Robin Honebecke, Jasper van der Velde, Ingmar Neple en Rob Nijmeijer veel tijd in de wisselzone hebben verloren. Ze kwamen binnen in 00:52:41. Edo Sports werd derde in een tijd van 00:54:07.

Coen Smiers van Hellas 2 kijkt terug op een enerverende middag met de ploeg waar hij al lang samen mee traint. ‘’We trainen al een paar jaar samen, Huub, Juul en ik kennen elkaar van de Hellasloopboost loopgroep waardoor we vrij snel zijn op het looponderdeel. Zo lopen we alle drie onder de 16 minuten op de 5km. Ik ben ook het Huub op trainingskamp geweest al spant Juul qua trackrecord de kroon omdat hij al sinds zijn kinderjaren aan triathlon doet. Peter is zowel een goede zwemmer en fietser, we trainen vaak samen en dat maakt ons aanzienlijk beter. Het belangrijkste is dat je weet hoe iedereen in de bochten is, hoe sterk de ander is op de fiets en hoe we op de andere onderdelen als team fungeren.’’

Coen startte in 2014 / 2015 voor het eerst bij de Teamcompetitie en startte eerder ook in de 2eDivisie en heeft zes jaar met plezier in de Eredivisie meegedaan. Sinds vorig jaar doet hij mee in de 1eDivisie en hij is blij met de winst al is hij ook benieuwd naar de overige wedstrijden in het seizoen.

‘’Het is een mooi teken dat je hem wint maar na sprint of de OD kan je pas echt zeggen waar je staat. Een TTT heeft wel een andere dynamiek dan andere wedstrijden. We hebben heel relaxed gezwommen, op de fiets zijn we heel hard gegaan en tijdens het lopen hebben we onszelf leeg getrokken. We bespraken met Triteam de race en concludeerden dat het weinig scheelde en we echt op de wissels tijdswinst hebben gepakt waardoor we hebben gewonnen. Het was een spannende tweestrijd, ik ben benieuwd naar de overige wedstrijden in het seizoen’’, sluit Coen af.

De 1eDivisie Triathlon gaat op zondag 11 juni verder in Weert met de standaard-afstand.

Alle foto’s van de 1eDivisie wedstrijd zijn hier te vinden. Dit zijn de volledige uitslagen van de mannen en van de vrouwen.