Argo vrouwen en mannen Dolfijn 3 winnen eerste wedstrijd Schuiteman 2eDivisie Noord; “Je doet het samen en haalt het beste in elkaar naar boven’’

 In 2eDivisie, Algemeen

Openingwedstrijd
Tijdens de UT-Triathlon in Enschede werd dit jaar het Teamcompetitie Triathlon seizoen afgetrapt. De openingswedstrijd van het seizoen was een Team Time Trial. Vorig jaar wonnen de mannen van VZC 2 de Schuiteman 2eDivisie Noord en was het Amsterdamse Dolfijn 3 de runner up. In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen wonnen de Amsterdammers de openingswedstrijd.

Bij de vrouwen won Argo uit Wierden de TTT in Enschede nadat ze vorig jaar als zesde zijn geëindigd in de Schuiteman 2eDivisie Noord. De vrouwen van Team Oude Veer en Hellas 3 behaalden zondag een tweede en derde klassering.

Mannen
In de TTT over 475 meter zwemmen, 19 kilometer fietsen en 4,8 kilometer lopen, kwamen Rick Marsman, Remus Otten, Bjorn Vennema en Davide Kron binnen in een tijd van 55:44. Triteam Groningen met Omar Cornelis, Remi Thüss, David Scheffer en Felix Imbery finishte in 56:15 en werd tweede. Het Utrechtse Hellas 3 had vijf seconden meer nodig om te finishen.

Er doen dit jaar 17 mannenteams mee in de 2eDivisie Noord, Rick Marsman van Dolfijn kijkt terug op een geslaagde dag. “Het is een mooi begin van het seizoen. Een TTT is redelijk afzien omdat je in korte tijd alles wilt geven. Maar dan weet je ook dat je het goed hebt gedaan als je verzuurde benen hebt. Uiteindelijk kan je meer dan dat je denkt en we zijn dan ook volle bak gegaan. Het was een leuke en uitdagende race’’, vertelt Rick die drie á vier keer per week traint met het zijn eigen team en het Dolfijn team dat in de 1eDivisie uitkomt.

De openingswedstrijd van Dolfijn 3 was de eerste Teamcompetitie Triathlon wedstrijd voor Remus en het was de eerste 2eDivisie wedstrijd voor Davide. Het eerste team van Dolfijn komt uit in de Eredivisie en Dolfijn 2 komt dus uit in de 1eDivisie. “Het was voor Remus een mooie vuurdoop en Davide start meestal in de 3e of 4eDivisie. We hebben een redelijk gelijkwaardig team op alle onderdelen al hebben we flink wat tijd goed gemaakt tijdens het lopen. Uiteindelijk heb je tijdens de wedstrijd niet het besef hoe je ligt tegenover de andere teams dus dat we hebben gewonnen is erg mooi. Op naar een mooi seizoen!’’

Vrouwen
Ook bij de vrouwen in de Schuiteman 2eDivisie Noord doen er dit jaar 17 teams mee. Vorig jaar werden de vrouwen van Hellas 3 kampioen en zondag in Enschede won Argo uit Wierden waarbij Nadinja Schonewille, Marleen Meij, Mariël Borgerink en Melanie Prins binnenkwamen in een tijd van 01:02:53. Team Oude Veer uit Breezand werd tweede in een tijd van 01:04:06. De Utrechtse vrouwen van Hellas 3 werden derde in 01:04:34.

Nadinja Schonewille van Argo hoopte op een podiumplek al had ze niet verwacht dat ze met haar ploeggenoten direct de winst zou behalen. “We hebben vorig weekend tijdens een trainingsweekend de laatste punten op de i gezet. We hebben onder andere getraind op het doordraaien en het kop over kop fietsen. Ik vind het heerlijk om te lopen en zwemmen terwijl de andere dames sneller op de fiets stappen. We hebben onze tactiek vooraf goed besproken en uiteindelijk is het een geweldige teamprestatie. We hoopten op een podiumplek en om dan eerste te worden is schitterend. Ik ben heel erg trots op het team. Ja, promotie is ons doel ik denk dat we ver kunnen komen dit seizoen.’’

De 2eDivisie begon s’ochtends en daar was Nadinja erg over te spreken. Niet alleen over het tijdstip van de wedstrijd maar ook over hoe het gehele team voor de dag kwam tijdens de race. “Het is fijn om vroeg te beginnen, als je later op de dag start moet je net iets meer rekening houden met je voeding, zeker tijdens het lopen. Marleen is sinds afgelopen jaar erbij en ik ben in eerdere seizoenen al gestart met Melanie en Mariël. We hebben een sterk team en we zijn goed op elkaar ingespeeld. Het is fijn dat het er tijdens de eerste wedstrijd gelijk uit komt, uiteindelijk is het een team effort. Ja, je doet het samen en haalt het beste in elkaar naar boven. Je pusht letterlijk en figuurlijk de anderen vooruit waardoor het heel gaaf is om zo met elkaar bezig te zijn. We hebben in Enschede echt karakter getoond en we zijn dan ook heel blij met de eerste plek’’, sluit de tevreden Nadinja af.

De volgende wedstrijd in de Schuiteman 2eDivisie Noord is de standaard afstand op 4 juni in Groningen.

Alle uitslagen van de wedstrijd zijn hier te vinden en via deze link zijn alle foto’s van de wedstrijd terug te vinden.