Mannen RTC Den Haag en vrouwen CycleTrend winnen met plezier eerste Sportzot 3eDivisie Zuid wedstrijd; ”Deze winst is een mooie binnenkomer voor mij als teamcaptain’’

 In 3eDivisie, Algemeen

 

Zaterdag was het zover voor de teams uit de Sportzot 3eDivisie Zuid. In de openingswedstrijd van het seizoen stond er voor de divisie teams in een zonnig Almere een Team Time Trial op het programma. In de openingswedstrijd van het seizoen streden de mannen en vrouwenteams in een zonnig Almere tijdens 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen.

Divisie stand
De Sportzot 3eDivisie Zuid mannen werd gewonnen door RTC Den Haag. Michael Oudijn, Maarten Bach, Sander van Dijk en Alejandro Olveira waren met 01:06:12 net twee seconden sneller dan TV Dordrecht 3. Team Cycle-Trend Nuenen finishte als derde.

Bij de vrouwen in de Sportzot 3eDivisie Zuid won Team CycleTrend. In 01:15:41 waren Imke van Gog, Sandra Smeets, Jamie van Lieshout en Femke van Gog bijna 40 seconden sneller dan de vrouwen van TV Breda 2. De vrouwen van ZVL-1886 3 uit Leiden behaalden een derde plek. Imke van Gog en Maarten Bach vertellen over hun wedstrijdervaring en over de verwachtingen dit jaar.

Den Haag wint nipt
Zowel tijdens de wedstrijd als bij de finish was het voor de mannen van RTC Den Haag nog geen vanzelfsprekendheid dat ze de snelsten van de dag waren. Het team startte als laatste en Maarten Bach zag ook dat het erg close was met TV Dordrecht 3.

“We hebben inderdaad met een minimaal verschil gewonnen, we hebben het maximale eruit gehaald en tijdens het zwemmen, fietsen en lopen verschillende teams ingehaald. Michael is onze snelste zwemmer en op de fiets deed hij veel kopwerk. We hebben snelle lopers en het was ons streven om ieders kracht zo goed mogelijk benutten. Dat kwam in deze wedstrijd heel erg mooi tot uiting.”

Het was voor RTC voor het eerst sinds 2018 dat er weer een team in de Teamcompetities Triathlon op het podium stond. Maarten had nog niet eerder een triathlon gewonnen waardoor hij blij is dat de goede samenwerking gedurende de wedstrijd voor dit mooie resultaat heeft gezorgd.

‘’Sander is onze sterkste loper en hij heeft me ook geduwd waarna we met z’n drieën geleidelijk aan richting Michael liepen. Als team hebben we het erg mooi gedaan en we hadden een mooie eindsprint. Ja, we zijn erg blij met de overwinning. Het had namelijk ook heel anders kunnen zijn aangezien we rommelig zwommen en een trage wissel hadden. De eindsprint was dan ook erg nodig. We hebben een mooie dag gehad en de winst is een mooie binnenkomer voor mij als teamcaptain, haha’’, sluit Maarten af.

Gemotiveerde vrouwen genieten in Almere
Bij de vrouwen in de Sportzot 3eDivisie Zuid won Team CycleTrend uit Nuenen. In 01:15:41 waren Imke van Gog, Sandra Smeets, Jamie van Lieshout en Femke van Gog bijna 40 seconden sneller dan de vrouwen van TV Breda 2. De enthousiaste Imke, die al twee jaar in Amerika studeert en daar elke dag traint, is blij met de overwinning.

‘’We zijn dit jaar als nieuw team begonnen en we zijn met zeven dames. Ik triathlon al zeven jaar en samen met mijn zus Femke zijn we drie jaar geleden in de Teamcompetities Triathlon gestart. We deden in het verleden ook mee aan het jeugd en junioren circuit. Een aantal teamleden hebben aan meerdere (halve) IRONMAN wedstrijden meegedaan. Het was voor Jamie haar eerste Teamcompetities deelname en Sandra doet al ongeveer 20 jaar aan triathlon’’, vertelt Imke.

Volgens Imke is er vooraf niet heel veel in de Almere samenstelling getraind al trainen ze ongeveer vijf keer per week samen als team. Ze hadden vooraf goede afspraken gemaakt waardoor het team wist waar ze aan toe waren.

”Het was een fijne wedstrijd, we hadden afgesproken om bij elkaar te blijven. In het begin was het even frisjes in het water, en we hadden gekozen voor een ‘sandwich’ opstelling tijdens het zwemmen. Het was een mooi rondje om het eiland en tijdens het lopen liep onze snelste loopster 20 seconden voor ons na een hele snelle wissel. We hadden niet door dat we de snelsten waren al vond ik dat het wel soepel en snel ging. De wedstrijd formats zorgen voor een mooie afwisseling. We willen dit seizoen graag zo vaak mogelijk op het podium staan en promoveren’’, sluit de gemotiveerde Imke af.

Op zaterdag 17 juni is de volgende wedstrijd in Oss voor de teams uit de Sportzot 3eDivisie Zuid. Via deze link zijn de uitslagen en het wedstrijdprogramma te vinden.