Schitterende seizoensopening voor drie divisies; ”Dit is zoals triathlon hoort te zijn”

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, Algemeen

Zaterdag was het zover voor de teams uit de Schuiteman 2eDivisie Zuid, de Sportzot 3eDivisie Zuid en de 4eDivisie Noord. In de openingswedstrijd van het seizoen voor deze divisies stond er voor de teams in een zonnig Almere een Team Time Trial op het programma.

Schitterende dag
Er deden 20 mannen- en 14 vrouwen teams mee in de Schuiteman 2eDivisie Zuid, in de Sportzot 3eDivisie Zuid finishten 23 mannen- en 18 vrouwen teams en in de 4eDivisie Noord streden er 22 teams voor de snelste tijd. Het was een drukke dag in Almere en volgens Tri Hard organisator Jefry Visser was er een mooie sfeer de gehele dag.

“Het is mooi om te zien dat al deze ploegen zo enthousiast aan de start in Almere verschenen”, legt Visser namens TRI HARD Series uit. “De sfeer zat er vanaf de eerste start goed in en het evenemententerrein stond de hele dag vol met atleten én publiek. Dit is echt zoals triathlon hoort te zijn. De atleten leverden geweldige prestaties, het publiek was uitzinnig en als organisatie konden we daar de hele dag van genieten.”

Divisie uitslagen
De TTT binnen de Schuiteman 2eDivisie Zuid werd bij de vrouwen gewonnen door Trihalis waar Heleen van Keulen, Krista van Soldt, Naomi Renssen en Femke van de Water in een mooie tijd van 1:14:27 finishten. TV Arnhem 2 en NSTV Trion behaalden de tweede en derde tijd, het verschil was minimaal.

In de Schuiteman 2eDivisie Zuid mannen wonnen Gerbert van den Biggelaar, Koen Hussaarts, Rob Musters en Jan Moerings, uitkomend voor TOGA. De mannen uit Oud Gastel behaalden een tijd van 01:02:55 waarmee ze TV Roermond en TC Maastricht 2 voor bleven.

De Sportzot 3eDivisie Zuid mannen werd gewonnen door RTC Den Haag. Michael Oudijn, Maarten Bach, Sander van Dijk en Alejandro Olveira waren met 01:06:12 net twee seconden sneller dan TV Dordrecht 3. Team Cycle-Trend Nuenen finishte als derde.

Bij de vrouwen in de Sportzot 3eDivisie Zuid won Team CycleTrend. In 01:15:41 waren Imke van Gog, Sandra Smeets, Jamie van Lieshout en Femke van Gog bijna 40 seconden sneller dan de vrouwen van TV Breda 2. De vrouwen van ZVL-1886 3 uit Leiden behaalden een derde plek.

De mannen van Aquapoldro 3 domineerden in de 4eDivisie Noord. In een tijd van 01:04:53 waren Jeroen Hagen, Hinke van Wezep, Ronny Angelier en Sven Sloots ruim drie minuten sneller dan De Dolfijn 5 uit Amsterdam. De Utrechtse mannen van Hellas 5 werden derde, kort achter de Amsterdammers.

Op zaterdag 17 juni is de volgende wedstrijd in Oss voor de teams uit de Schuiteman 2eDivisie Zuid en de Sportzot 3eDivisie Zuid. Op dezelfde dag komt de 4eDivisie in Stiens uit op de sprint afstand.

Via deze link zijn alle uitslagen en het programma van de verschillende divisies te vinden.