TOGA mannen en Trihalis vrouwen starten goed in Schuiteman 2eDivisie Zuid; ”We hebben een goede kans om ‘aardig’ te eindigen op de ranglijst”

 In 2eDivisie, Algemeen

In de Schuiteman 2eDivisie Zuid streden afgelopen zaterdag 20 mannen- en 14 vrouwenteams in een Team Time Trial. De openingswedstrijd van het seizoen in een zonnig Almere bestond uit 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen.

Divisie stand
De TTT binnen de Schuiteman 2eDivisie Zuid werd bij de vrouwen gewonnen door Trihalis uit Tiel waar Heleen van Keulen, Krista van Soldt, Naomi Renssen en Femke van de Water in een mooie tijd van 1:14:27 finishten. TV Arnhem 2 en NSTV Trion behaalden de tweede en derde tijd, het verschil was minimaal.

In de Schuiteman 2eDivisie Zuid mannen wonnen Gerbert van den Biggelaar, Koen Hussaarts, Rob Musters en Jan Moerings, uitkomend voor TOGA. De mannen uit Oud Gastel behaalden een tijd van 01:02:55 waarmee ze TV Roermond en TC Maastricht 2 voor bleven. Heleen van Keulen en Gerbert van den Biggelaar vertellen over hun voorbereiding en hoe ze de race hebben beleefd.

Fanatisme is geen vies woord voor Trihalis vrouwen
Volgens de fanatieke 51-jarige Heleen hadden de dames veel zin om te racen ondanks er op het laatste moment een wissel moest plaatsvinden in de opstelling.

”We hadden er inderdaad heel veel zin in en hadden veel vertrouwen in een goede afloop. Ja, het was voor de eerst keer in deze samenstelling en vooraf is het natuurlijk lastig te bepalen wat de snelste combinatie is. We wisten dat we niet met zwemmen zouden winnen dus onze race begon eigenlijk op de fiets. We gingen hard, haalden anderen in en genoten optimaal met een grote glimlach op ons gezicht. Met lopen hadden twee van ons het een stukje zwaarder maar ze lieten zich opzwepen om net dat beetje extra te geven”, aldus Heleen die al jaren in het eerste team uitkomt.

Heleen is blij dat ze uiteindelijk met haar teamgenoten kon proosten op de winst. De wedstrijden in de Teamcompetities Triathlon zijn voor de Trihalis dames een combinatie van hard werken en plezier. Er zijn een aantal sterke triatletes bijgekomen waardoor het eerste damesteam uit zeven vrouwen bestaat.

”De nieuwe aanwas geeft veel energie. We houden van snelheid en fanatisme is voor ons geen vies woord. Dat gaat overigens erg goed samen met plezier want dat hebben we ook! We hebben het nog niet gehad over promotie of over een kampioenschap. Ja, we willen wel voor de snelste tijden gaan maar het is ook afhankelijk van de beschikbaarheid. Ik denk dat we een goede kans hebben om bovenin te eindigen op de ranglijst”, sluit Heleen gemotiveerd af.

TOGA mannen kennen elkaar al vanaf de basisschool
Gerbert en zijn ploeggenoten stonden goed voorbereid aan de start en ze waren erg sterk tijdens het zwemmen. Hij vertelt over de race en hoe het vriendenteam elkaar goed aanvoelt.

”We hadden vooraf niet verwacht dat we zouden winnen maar we zijn er erg blij mee. We wisten dat we het verschil konden maken tijdens het zwemmen en we pakten lekker door waardoor het gevoel vanaf het begin goed was. Ondanks we niet de sterkste fietsers en de snelste lopers zijn, bleef het tempo er goed in zitten.’’

In vergelijking met andere verenigingen is TOGA geen hele grote vereniging. De vier triatleten kennen elkaar al jaren en zijn goed op elkaar ingespeeld waardoor de samenwerking in Almere vrij soepel verliep.

”We zijn inderdaad een kleine vereniging en we kennen elkaar al vanaf de basisschool toen we in jeugdwedstrijden tegenover elkaar stonden. We vormen sinds vier jaar een team en onze zwemtrainingen doen we wekelijks samen. Tijdens verenigingstrainingen doen we de fiets en looptrainingen en spreken ook afzonderlijk met elkaar af. We zitten op dezelfde lijn met onze tactieken en wensen waardoor we elkaar goed aanvoelen. We denken niet gelijk aan promotie maar we willen dit jaar voor het hoogst mogelijke gaan. Daarnaast beseffen we ook dat de 1eDivisie iets anders van ons zal vragen. Voor nu kijken we het per wedstrijd aan, dus op naar de volgende wedstrijd’’, sluit Gerbert af.

Op zaterdag 17 juni is de volgende wedstrijd in Oss voor de Schuiteman 2eDivisie Zuid. De volledige uitslagen en het wedstrijdprogramma zijn hier te vinden.