Trion vrouwen en Edo Sports mannen zijn klaar voor seizoensopening Schuiteman 2eDivisie Zuid; ”Niemand kan op 95% finishen”

 In 2eDivisie, Algemeen

 

Zaterdag staat in Almere de seizoensopening van de Schuiteman 2eDivisie Zuid op het programma. We kijken met de vrouwen van Trion uit Nijmegen en de mannen van Edo Sports 2 terug op het afgelopen jaar en blikken vooruit op komend seizoen. Met een Team Time Trial over 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen zal zaterdag in de eerste wedstrijd duidelijk worden welke teams aan elkaar gewaagd zijn.

Vrouwendivisie
Trion werd afgelopen jaar derde en ze kijken er naar uit om het dit jaar net iets beter te doen. In de vrouwendivisie doen er dit jaar 14 teams mee. In Almere staan bij de Nijmeegse vrouwen Odette Helsloot, Geke Kloosterziel, Anne Roos van Trigt en Rosalie van der Most aan de start. Ze hadden een goed seizoen vorig jaar, Odette kijkt er met een glimlach op terug. ‘’We hebben inderdaad een lekker seizoen gedraaid al was het een positieve verassing dat we met ons resultaat in de laatste wedstrijd (Trion werd tweede) een derde plek in de eindklassering behaalden. We hebben dit jaar een aantal nieuwe meiden erbij waardoor ons team uit acht bestaat. Mede door de sterke nieuwe aanwas én het positieve gevoel van vorig jaar zijn we dit jaar er op gebrand om er echt iets moois van te maken’’, vertelt Odette met een glimlach.

De sportieve Odette komt uit het roeien en heeft in het verleden ook veel gezwommen. Daarnaast deed ze in Groningen bij TriTeam eerder al mee in de Teamcompetities en sinds vorig jaar komt ze uit voor Trion in Nijmegen. Ze gaat haar vierde triathlon jaar in, ze heeft het naar haar zin bij haar nieuwe vereniging en ze merkt dat het samen trainen met het team behoorlijk soepel verloopt.

‘’We kennen elkaar van de vereniging en trainen regelmatig samen. Het is leuk om op deze manier met elkaar te trainen voor een doel. We hebben een redelijk zelfde looptempo en vaak vlak voor de wedstrijden trainen we nog gerichter samen om bijvoorbeeld de zwempositie zwemmen te verbeteren. Ja, met een TTT moet je elkaar leren kennen en vertrouwen, zeker als je dicht op elkaar fietst. Het belangrijkste is dat iedereen er onwijs veel zin in heeft en het ook echt leuk vindt om te bedenken hoe we elkaar het beste vooruit kunnen helpen. Daarnaast hebben we individueel op alle onderdelen hele mooie vooruitgang geboekt waardoor we, na ons mooie resultaat van vorig jaar, er een heel mooi seizoen van willen maken. Ja, we hebben er veel zin in.’’

Mannen
Bij de mannen doen er twintig teams mee in de Schuiteman 2eDivisie Zuid. Terwijl vorig jaar de heren van ZVL zegevierden en het derde mannenteam van Edo Sports een derde eindklassering behaalde, komt dit jaar Edo Sports 2 uit in deze divisie. De Maastrichtenaren staan zaterdag met Lex Habraken, Robbin van de Geer, Sven Cimmermans en Jan Moors aan de start. De Eredivisie atlete Astrid is zondag de teamcaptain, Edo van der Meer kijkt uit naar een mooi seizoen en verwacht dat het team elke wedstrijd voor een maximaal resultaat gaat.

‘’Het was dit jaar niet mogelijk om in alle divisies actief te zijn al staan we er goed op met de deelnemende teams. We hebben per divisie zeven atleten en bij het tweede team trainen de atleten wekelijks samen. Ja, het is een op elkaar ingespeeld team’’, aldus Edo die vorig jaar zelf ook een keer gestart is in de 2eDivisie. ‘’Het niveau lag belachelijk hoog, haha.’’

Edo Sports is primair gezien een coachingsbedrijf waar Edo één van de trainers is. ‘’Sommigen atleten trainen bij ons voor een IRONMAN en anderen leggen de prioriteit op de vijf Teamcompetitie wedstrijden. Ik moet eerlijk zeggen dat de Teamcompetities een mooi concept is en onze mannen zijn goed voorbereid. Ik denk dat Edo Sports 2 competitief is aan de andere teams. Het is even afwachten hoe de verhoudingen liggen, dit teamformat is ook spannend en is anders dan de andere wedstrijden. Ik verwacht dat we zondag en in de overige wedstrijden in de top 5 kunnen eindigen.’’

Volgens Edo starten een aantal atleten van Eredivisie niveau in 1eDivisie en daardoor hoopt hij dat de atleten van Edo Sports 2 een extra motivatie hebben om voor een goede klassering te zorgen in de 2eDivisie.

‘’Naast de innerlijke motivatie gaat het zaterdag ook om het teambelang. We hebben veel geoefend om zo goed mogelijk samen te werken. Daarnaast heb ik wel als opdracht meegegeven dat niemand op 95% kan finishen. Ik verwacht dat ze alles uit de kast halen en dat ze elkaar duwen als het even nodig is”, sluit Edo af.

Alle informatie over de Schuiteman 2eDivisie Zuid is hier te vinden.