Vrouwen Hellas 4 en mannen Aquapoldro 2 winnen eerste wedstrijd van de Sportzot 3eDivisie Noord; ”Het is een overwinning met elkaar en het samenwerken motiveert”

 In 3eDivisie, Algemeen

Seizoensopening

Bij de UT-Triathlon in Enschede hebben de vrouwen van Hellas 4 en de mannen van Aquapoldro 2 vanmiddag de Sportzot 3eDivisie Noord goed afgetrapt. Ze wonnen de eerste wedstrijd van het Teamcompetitie Triathlonseizoen. Bij de Team Time Trial stonden er 19 mannen en 14 vrouwenteams aan de start in de 3eDivisie Noord.

Mannen race
Jeroen Hagen, Hinke van Wezep, Daan Jacobs en Ronny Angelier van Aquapoldro 2 uit Apeldoorn behaalden met 00:56:38 de snelste tijd bij de mannen. Hellas 4 uit Utrecht met Daan Wittenburg, Bjorn Broekman, Ruben de Ruiter en Kees Boxma deed er twee minuten langer over. Ze finishten in 00:58:49 en waren daarmee net iets sneller dan de nummer 3 TTvW Hof van Twente – Goor met André Aanstoot, Abel Hanse, Marcel ten Hove en Andy de Jong

Jeroen Hagen van Aquapoldro kijkt terug op een geslaagde wedstrijd nadat er vorige week de punten op de i werden gezet. ‘’Vorige week hebben we nog met alle teamleden een koppeltraining gedaan. Het was een goede ochtend met alle mannelijke en vrouwelijke Aquapoldro teams. Het ging super vandaag. We hebben steady kunnen zwemmen waarbij we alles bij elkaar hebben gehouden. Vervolgens voelden we elkaar perfect op de fiets aan. Het lopen ging ook soepel en uiteindelijk hebben we lekkere rondjes geknald. Ja, we hebben de eer van de club gered, haha’’, vertelt Jeroen gekscherend aangezien het eerste team niet volledig uit de verf kwam vandaag.

Jeroen en Hinke trainen al jaren samen en zijn voorheen ook samen in de 1eDivisie en 2eDivisie gestart. Dit jaar zijn Daan en Ronny erbij gekomen en de ambities blijven onverminderd groot. ‘’Hinke en ik trainen al ongeveer 17 jaar samen, Ronny is ook al lang bij de vereniging en Daan is net nieuw bij het team. We verwachten dat we dit jaar een sterk team hebben voor de 3eDivisie en het is de ambitie en de bedoeling om te promoveren’’, sluit Jeroen af.

Vrouwen wedstrijd

Om 14.30 uur was de start voor de vrouwen in de Sportzot 3eDivisie Noord. Met een tijd van 01:08:10 waren de dames van het Utrechtse Hellas 4 de snelsten van de divisie in de TTT over 475 meter zwemmen, 19 kilometer fietsen en 4,8 kilometer lopen. Daarmee waren Emma Heitbrink, Marleen Kas, Michelle Simons en Kayleigh Langenhorst – Polman bijna een minuut sneller dan Triteam Groningen 4 dat tweede werd in een tijd van 01:09:08. Nienke Willems, Marloes Workum, Roos de Vries en Annet Moes stonden aan de start bij de Groningers. De dames van Triathlon Team Holten werden derde in een tijd van 01:10:27.

Emma Heitbrink van Hellas kijkt terug op een geslaagde wedstrijd nadat ze eerder naar de andere divisies had gekeken. ”Het ging super goed en het was erg leuk. Natuurlijk bouwt de spanning wel een beetje op als je als laatste divisie start maar daar zijn we goed mee om gegaan. Het was voor Michelle haar eerste triathlon en ze heeft het echt super goed gedaan. Het was voor Marleen en mezelf de eerste keer in deze divisie en ‘powervrouw’ Kayleigh heeft al meer ervaring. We hebben een aantal weken samen getraind waarin we ook hebben gekeken hoe we de wedstrijd zouden aanvliegen. Daarnaast hebben we samen met de 2eDivisie en 3eDivisie teams van Hellas een ochtend geoefend om in een groep te fietsen en deze wedstrijd na te bootsen. Het leuke aan teamcompetities is om het met elkaar te doen en zo goed mogelijk in te spelen op elkaars krachten. Het is een overwinning met elkaar en het samenwerken motiveert ook waardoor als je over de finish komt het een voldaan gevoel geeft. Ik ben blij met de overwinning aangezien we natuurlijk ook een Hellas eer hoog te houden hebben ”, sluit Emma lachend af.

De volgende wedstrijd voor de Sportzot 3eDivisie Noord is op zondag 4 juni in Groningen als de teams strijden op de sprint afstand.