Aan de vooravond van de Schuiteman 2eDivisie sprint in Utrecht

 In 2eDivisie, Algemeen

Terwijl er vandaag drie divisies in actie komen in Rotterdam en twee divisies in Zeewolde, kan er morgen ook spektakel verwacht worden. In Utrecht staan morgen namelijk 34 teams aan de start voor de derde competitiewedstrijd tijdens de Triathlon Utrecht. De divisieteams zijn het seizoen begonnen met een TTT in Enschede waarna ze in Groningen uitkwamen op de standaard afstand. Morgen komen de teams uit op de sprintafstand.

Spannende strijd bij de mannen
Met 17 teams in de 2eDivisie gaat Triteam Groningen 3 aan de leiding in het klassement. Ze werden tweede in de openingswedstrijd in Enschede en behaalden een eerste plek in Groningen. Bij de Groningers stonden Felix Imbery, Remi Thüss en David Scheffer in beide wedstrijden aan de start. In Utrecht vormen Felix en Remi samen met Omar Cornelis en Jouke Janze een team. Ze staan net boven De Dolfijn 3 die in Enschede wonnen en in Groningen derde werden. Ook bij de Utrechters stonden bij beide wedstrijden Björn Vennema, Rick Marsman en Remus Otten aan de start. In Utrecht start laatsgenoemde met drie andere ploeggenoten.

De nummer drie, Aquapoldro uit Apeldoorn, werd vijfde tijdens de seizoen ouverture en in Groningen deden ze het beter met een tweede plek waardoor ze na twee wedstrijden zeven punten hebben. Hellas 3 (10 punten), TVH Hilversum (11 punten) en Triami Deventer (12 punten) volgen op de gepaste afstand.

Gewaagde top 3 bij de vrouwen
Bij de vrouwen zijn Hellas 3, Argo Wierden en Team Oude Veer erg aan elkaar gewaagd. De eerste twee teams staan na zowel een dagwinst én een derde plek beiden op vier punten. Oude Veer stond in Enschede nog op het podium al lukte ze dat net niet in Groningen. Aquapoldro en De Dolfijn 3 volgen met 9 punten. Imola Pialla startte bij de Apeldoorners in beide wedstrijden en komt ook in Utrecht in actie.

Marleen Meij van Argo uit Wierden was de snelste vrouw tijdens de tweede competitiewedstrijd in Groningen. Ze doet morgen niet mee, bij de vrouwen uit Wierden staan Anouk Koelen, Melanie Prins, Mariël Borgerink en Nadinja Schonewille aan de start. Ook bij Hellas 3 staan er vier nieuwe dames aan de start in vergelijking met de laatste wedstrijd. Utrechtse Tess Oude Weernink kwam tijdens de TTT in Enschede in actie en zal ook in de thuiswedstrijd in actie komen. Voor de vrouwen uit Wierden staat Nadinja Schonewille voor de derde keer aan de start samen met Anouk Koelen (eerste wedstrijd), Melanie Prins en Mariël Borgerink (beiden tweede wedstrijd).

Bekijk via deze pagina alle informatie over de Schuiteman 2eDivisie Noord.