Aquapoldro 3 domineert in 4eDivisie Noord; “Het geeft een extra prikkel als je meerdere teams inhaalt’’

 In 4eDivisie, Algemeen

We sluiten deze week af met de mannen van Aquapoldro 3 die afgelopen weekend in Almere domineerden in de 4eDivisie Noord. In een tijd van 01:04:53 waren Jeroen Hagen, Ronny Angelier, Sven Sloots en Hinke van Wezep ruim drie minuten sneller dan De Dolfijn 5 uit Amsterdam. De Utrechtse mannen van Hellas 5 werden derde, kort achter de Amsterdammers.

Hinke is erg blij met de overwinning en zag dat de samenwerking en de toegepaste tactiek erg goed uitpakte. “Het was een stukje reizen maar dan is het heel mooi om de wedstrijd zo te winnen. We wisten vooraf met welke tactiek we de wedstrijd wilden aanvliegen en alles pakte heel mooi uit. Het was een heerlijke race, ondanks we nog niet in open water hadden gezwommen. We waren er snel aan gewend en na 150m haalden we het eerste team in, dat motiveert natuurlijk ook. We zwommen in een V-vorm, ik lag tijdens het zwemmen op kop, Sven en Ronnie lagen naast elkaar en Jeroen daarachter. Tijdens de trainingen bleek dit de beste en snelste opstelling waar we het meeste profijt uit haalden.’’

Het is de ambitie binnen de vereniging om in drie divisies uit te komen waardoor het doel is om dit jaar te promoveren vanuit de 4eDivisie Noord. Hinke beschreef al dat de tactiek tijdens het zwemmen werkte, tijdens het fietsen en lopen had het team ook het gevoel dat het voorspoedig ging.

“We zijn met fietsen goed op elkaar ingesteld en het tempo zat er goed in. Ook op de fietst gaf het een extra prikkel als je meerdere teams inhaalt. Wedstrijden van Tri Hard staan bekend om de goede organisatie al hadden we tijdens het fietsen wel last van ander verkeer dat tot een aantal gevaarlijke situaties leidde. Het lopen ging vervolgens voortreffelijk en Ronnie rende zelfs een stuk sneller dan in Enschede. We kijken terug op een mooie wedstrijd en naar een interessant seizoen dat komen gaat. We zijn een hechte club binnen de vereniging en hebben deze week ook samen de Elfstedentocht gefietst. Het zou erg mooi zijn om volgend jaar met nog een team te kunnen deelnemen aan de Teamcompetities Triathlon.’’

De volledige uitslagen zijn hier te vinden. Op zaterdag 17 juni komt de 4eDivisie Noord in Stiens uit op de sprintafstand. Het volledige programma en overige informatie kan je hier lezen.