Dubbel Utrechts feest tijdens ’thuiswedstrijd’ in Schuiteman 2eDivisie Noord; ”Wedstrijden werken aanstekelijk, je moet een goede balans zien te vinden”

 In 2eDivisie, Algemeen

Tijdens de Triathlon Utrecht heeft Hellas zondag zowel bij de mannen als bij de vrouwen de overwinning naar zich toe getrokken. Hellas voorzitter, Evelien van Leeuwen, stond zelf aan de start bij de vrouwen en kijkt terug op een mooie dag. ”Het is heel erg mooi dat beide Hellas teams in de 2eDivisie Noord hebben gewonnen. Ook in de andere divisies staan we er goed voor. Daar zijn we erg trots op”, aldus Evelien.  

Top 4 heren dichtbij elkaar
Het derde mannen team van de Utrechters bestond uit Joris Regtien, Jippe van Drogenbroek, Jorrit Meijer en Bjorn Broekman. Ze hielden Aquapoldro en De Dolfijn 5 knap achter zich terwijl Cornelis Scheltinga (Aquapoldro) de snelste man van de dag was met een mooie tijd van 01:06:10. Hij hield hiermee Beau Visser van TV Almere 22 seconden achter zich.

Dolfijn 3 gaat aan de leiding in de tussenstand met 7 punten, Aquapoldro heeft 9 punten, Triteam Groningen 3 en Hellas 3 staan op 11 punten. Het gat met nummer vijf, Triami is zeven punten. Het was voor Triteam Groningen, na een tweede en eerste plek, geen goede dag met een achtste plek in Utrecht waardoor ze in de komende wedstrijden weer aan de bak moeten.

Spannende vrouwenstrijd
Bij de vrouwen waren Lenja Witlox, Evelien van Leeuwen, Michelle Simons en Tess Oude Weernink het snelste op de sprint afstand. Mariel Borgerink van Argo uit Wierden was met een mooie tijd van 01:16:20 de snelste vrouw op de 750m zwemmen, 22,8km fietsen en 5km lopen. Ze hield met haar tijd Hellas triatlete Lenja ruim een minuut achter zich.

Argo werd tweede, gevolgd door Triteam Groningen 3 waardoor het ongekend spannend is in de top van de vrouwendivisie. Hellas en Argo hijgen elkaar in de nek met 1 punt verschil terwijl nummer drie, Team Oude Veer, slechte zaken deed in Utrecht door als vijfde te eindigen. Ze staan met 11 punten op de derde plek.

Het was voor Evelien haar eerste wedstrijd van het seizoen waar ze met plezier op terug kijkt. ”Ik was inderdaad nog niet gestart dit seizoen dus het was een beetje spannend met de hitte. Ik wist dat we met de vrouwen een sterke opstelling hadden al kwamen we, behalve Lenja, niet goed uit het zwemmen. Het viel van mezelf een beetje tegen al ging het op de fiets super goed. Bij het keerpunt met lopen konden we goed zien hoe we lagen. Lenja haalde mij in en zei al dat we de aanval moesten opzoeken. Door de temperatuur was het zwaarder en ik wilde eigenlijk zo snel mogelijk over de finish komen. Dat was een mooie motivatie ja”, vertelt Evelien lachend.

Evelien is er trots op dat zowel de mannen als de vrouwen van Hellas zondag in Utrecht hebben gewonnen. Ze ziet dat er verenigingsbreed mooie resultaten worden behaald. Volgens haar ligt de focus niet altijd op presteren maar zorgt het sociale aspect er juist voor dat de prestaties beter zijn. ”We hebben als grote vereniging het voordeel dat we kunnen putten uit een mooi aantal goede atleten. Prestaties zijn belangrijk maar we investeren ook echt in gezelligheid. Het sociale aspect is erg belangrijk omdat we hebben ervaren dat we daardoor nog beter presteren. We zoeken elkaar echt op met activiteiten en we hebben de trainingen ook op een mooie manier ingedeeld. Eerste worden in de 2eDivisie is een mooi doel op zich en dat willen we dus graag bereiken met het sociale aspect en met teamleden die goed samenwerken. Er komen nog mooie wedstrijden aan en daar kijken we naar uit”, sluit Evelien af die nog niet weet wat haar volgende wedstrijd is. ”Ik denk na een wedstrijd vaak al aan de volgende, het werkt aanstekelijk maar ik moet ook een goede balans zien te vinden. We genieten nu eerst nog even na van de afgelopen wedstrijd.”

De eerstvolgende wedstrijd voor de 2eDivisie Noord is op 9 juli in Klazienaveen. De uitslagen en overige informatie van de 2eDivisie is hier te vinden.