Ijzersterke vrouwen Ferro Mosae domineren in Sportzot 3eDivisie Zuid, DSZ Wave zijn de snelsten bij de mannen

 In 3eDivisie, Algemeen

In de tweede competitiewedstrijd van de Sportzot 3eDivisie Zuid ging de winst bij de vrouwen naar Belin Mensvoort, Loïs Caubo, Aychelin Rushmeyer en Pia Hampel van Ferro Mosae 2 uit Maastricht. Ze eindigden in Almere als vierde waarbij Belin in die wedstrijd niet meedeed. Bij de top vijf snelste vrouwen van de dag tijdens de Maasdijk Triathlon kwamen er drie uit het Maastrichtse team met Belin Mensvoort als uitblinker van de dag door te finishen in 01:08:58. TV Breda 2 en Team CycleTrend uit Nuenen werden tweede en derde. Sandra Smeets (Team CycleTrend) was de tweede snelste vrouw in Oss. Ze kwam binnen in 01:09:33

In de tweede competitiewedstrijd hebben de mannen van DSZ Wave uit Delft gewonnen. Team Cycletrend uit Nuenen en TTB 2 uit Bodegraven werden tweede en derde op de 1/8e afstand. Tijdens de Maasdijk Triathlon was Pascal Franken van de Rotterdamse Sportclub Kwiek 2 de snelste man van de dag. Hij finishte in 00:58:27 en was daarmee ruim een minuut sneller dan Thijmen Polman van TTB 2. In totaal finishten er 23 mannen teams.

De volgende wedstrijd voor de teams uit de 2eDivisie Zuid is de standaard afstand volgende week in Rotterdam. Alle uitslagen zijn hier te vinden.