Belangrijke wedstrijddag voor 1eDivisie teams in Holten

 In 1eDivisie, Algemeen

Na de races in Enschede en Weert maken de 1eDivisie teams zich op voor een spektakelstuk zaterdag in Holten. Op de sprintafstand zal duidelijk worden of zowel de mannen als de vrouwen van Hellas 2 na de derde wedstrijddag nog steeds aan de leiding van het klassement gaan.

Wat mogen we verwachten van de teams in deze competitieronde? Wie stopt de zegereeks van de Hellas mannen? Kunnen de vrouwen van Triathlon Team Twente, na hun mooie eerste plek in Enschede, hier een vervolg aan geven? Staan de mannen van Edosports ditmaal een treetje hoger en eindigt De Dolfijn voor de derde keer op rij op de derde plek? Kortom, de wedstrijd in Holten gaat veel duidelijk maken voor de stand richting het einde van de competitie.

Hegemonie mannen Hellas 2
De Utrechters stonden in Enschede aan de start met Coen Smiers, Huub van den Brink, Juul van der Kruijs en Peter Deege. In de tweede wedstrijd verving Rens van Eijk laatstgenoemde triatleet en in Holten neemt Vincent Uytdewilligen de honneurs waar. Vorig jaar presteerde Hellas 2 in de laatste twee wedstrijden (tweemaal eerste plek) overduidelijk beter dan de eerste twee plekken (tweemaal vierde) waardoor de vraag rijst of de Utrechters dat gevoel meenemen naar de laatste drie wedstrijden.

In het kielzog van Hellas (2 punten), volgen Edosports (5 punten) en TriTeam Groningen 2 (6 punten), het ligt in de top 3 dus dicht op elkaar. Wellicht dat TC Maastricht (twaalfde en derde klassering) ook in Holten weer voor het podium gaat. Ze staan met De Dolfijn 2 gedeeltelijk vijfde met vijftien punten en hebben VZC 2 (13 punten), TriMates 2 (een vijfde en negende klassering), en VZC 2 (13 punten) nog voor zich. Gezien de opmars van TC Maastricht kunnen er ook in Holten verassingen plaatsvinden.

Daarnaast zijn we benieuwd wie individueel de snelste is in 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen. Robin Honebecken (TriTeam Groningen 2) was de snelste man van de dag in Weert, gevolgd door Bram Koppenaal van Argo uit Wierden en Wouter Dijkshoorn van De Dolfijn 2. Robin staat in Holten wel aan de start, Bram en Wouter niet.

Verassingen bij de vrouwen
Triathlon Team Twente begon het seizoen uitstekend door in de thuiswedstrijd eerste te worden tijdens de Team Time Trial. Met drie wijzigingen en een DNF werden ze in Weert achtste waardoor ze die nare smaak willen wegpoetsen in Holten. Dat gaan ze als nummer vier op de ranglijst doen met Marije Dankelman, Jasmin Siersema, Nynke Luijten en Chantal Lokhorst waarvoor Holten haar eerste wedstrijd van het seizoen is.

In de top van het klassement is het ongekend spannen tussen de vrouwen van Hellas 2 die een tweede en eerste plek wisten te behalen, De Dolfijn 2 met twee derde klasseringen en TV Almere 2 (8 punten), Triathlon Team Twente (9 punten) en Panthera uit Amersfoort met 10 punten. De Amsterdamse vrouwen zullen er op gebrand zijn om het ditmaal beter te doen dan een derde plek en datzelfde zal gelden voor TV Almere 2 die tweemaal net buiten het podium vielen. Panthera behaalde in Weert een mooie en verdienstelijke tweede plek nadat ze in Enschede als achtste finishten. Buiten de top 5 is het ook nog mogelijk voor ZVL-1886, TV Breda, AV Impala, TV Arnhem, TC Maastricht en TriTeam Groningen om aan te haken.

Kortom, het is ongekend spannend bij de 1eDivisie vrouwen en we kijken dan ook uit naar een enerverende race in Holten.

Bekijk via deze link alle informatie over de 1eDivisie.