Een zondag vol divisiewedstrijden voor de boeg

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, Algemeen

Morgen zijn Groningen en Waalwijk het strijdtoneel voor de Schuiteman 2eDivisie Noord, de Sportzot 3eDivisie Noord en de 4eDivisie Zuid. Het is voor de teams van de laatstgenoemde divisie in Waalwijk de openingswedstrijd van het seizoen waar een sprintafstand op het programma staat. In Groningen leggen de atleten uit de 3eDivisie Noord ook een sprint af. De teams uit de 2eDivisie Noord zullen uitkomen op de standaard afstand. 

Dagprogramma in Groningen
De competitiewedstrijd in Groningen wordt georganiseerd door GVAV Rapiditas. Om 10.30 uur begint de Sportzot 3eDivisie Noord heren met een sprint evenals de vrouwen in deze divisie die om 11.10 uur het startschot horen. Voor de heren van de Schuiteman 2eDivisie Noord begint de serie een half uur later met de standaard afstand waarna de vrouwen om 12.35 uur het water ingaan. De wedstrijd op zondag is een non-stayerwedstrijd.

4eDivisie Zuid in Waalwijk
In de openingswedstrijd van het seizoen strijden er 23 teams op de Tanis Triathlon De Langstraat. Er wordt 750m gezwommen, 20km gefietst en 5km gelopen. Alle onderdelen vinden plaats rondom de clublocatie van TLV De Langstraat. Er wordt gezwommen in het natuurwater van het Lido en gefietst over de wegen door de landerijen van de gemeenten Waalwijk en Heusden. Het afsluitende looponderdeel vindt plaats rondom de plas waar ook wordt gezwommen.

Schuiteman 2eDivisie Noord
De teams uit de Schuiteman 2eDivisie Noord trapten op zondag 14 mei in Enschede af met de Team Time Trial. In de openingswedstrijd in Enschede wonnen de vrouwen van Argo uit Wierden, gevolgd door Oude Veer uit Breezand en de Utrechtse vrouwen van Hellas 3 die vorig jaar ook wonnen in Groningen. In Groningen wordt er tijdens de 050Media Speedman Triathlon gestreden door 17 vrouwenteams over 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen.

Bij de mannen verschijnen ook 17 teams aan de start tijdens hun tweede wedstrijd van het seizoen. Tijdens de seizoensopening in Enschede stonden De Dolfijn 3 uit Amsterdam, Triteam Groningen 3 en het Utrechtse Hellas 3 op het podium. Van de 17 teams finishten de eerste 12 teams binnen drie minuten; het belooft morgen dus een spannende strijd te worden.

Sportzot 3eDivisie Noord
In Groningen komen er 14 vrouwenteams en 19 mannenteams uit op de sprintafstand in de Sportzot 3eDivisie Noord. In de openingswedstrijd in Enschede wonnen de mannen van Aquapoldro 2, gevolgd door Hellas 4 en TTvW Hof van Twente. Bij de vrouwen ging de winst naar Hellas 4, de tweede plek werd door Triteam Groningen 4 veiliggesteld en Triathlon Team Holten werd derde.

De mannen van Impala 2, het Haarlemse In Zeer Goede Staat en TriTeam Twente eindigden in Enschede net buiten het podium en zullen erop gebrand zijn om een podiumplek te bemachtigen. Vorig jaar wonnen de vrouwen van Hellas 4, kunnen zij dit jaar opnieuw triomferen in Groningen?