Oss strijdtoneel voor Schuiteman 2eDivisie tijdens De Maasdijk Triathlon

 In 2eDivisie, Algemeen

Morgen is Oss het strijdtoneel tijdens De Maasdijk Triathlon. Er staat een 1/8e op het programma voor de teams uit de Schuiteman 2eDivisie en Sportzot 3eDivisie Zuid. Tijdens 500m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen zal blijken of de mannelijke en vrouwelijke teams van het Almere podium zich weer laten gelden. 

2eDivisie mannen
In de openingswedstrijd van de 2eDivisie Zuid waren de mannen van Toga (Oud Gastel) de snelsten op de TTT. TV Roermond volgde daar kort achter. TC Maastricht 2 was een seconde sneller dan nummer vier, ZVL-1886 2 uit Leiden waardoor de Maastrichtenaren het podium op mochten.

Bij TOGA is er 1 wisseling in het team voor in Oss. Jurgen Danen vervangt Jan Moerings. Bij TV Roermond zijn er geen wisselingen; Wouter Bink, Dennis Geraerdts en Justin Steenkamp staan namelijk weer aan de start voor het team uit Roermond. Bij de Maastrichtenaren zijn er drie wisselingen, Filippo Colucci zal in Oss, samen met drie andere teamgenoten, de eer hoog houden voor het team.

Bij de mannen strijden er morgen 22 herenteams voor een podiumplek, om een mooie dag te hebben én om ervaring op te doen. De startlijst is hier te vinden.

2eDivisie vrouwen
In Almere wonnen Heleen van Keulen, Krista van Soldt, Naomi Renssen en Femke van de Water (Trihalis – Tiel) de TTT in een tijd van 01:14:27. Ze hielden TV Arnhem 2 hiermee achter zich. Het Nijmeegse Trion kon RTC Den Haag van het podium houden waarmee ze derde werden.

Bij vrouwen uit Tiel staan naast Heleen en Krista ditmaal Suzanne van Gessel en Lisanne van der Breggen aan de start. Ze nemen het in Oss op tegen de Arnhemse Karin Neutel en drie ploeggenoten. Trion staat met vier andere dames aan de start en bij RTC Den Haag komen Mieke Plaatzer en Laura Oudenhoven voor de tweede keer in actie. Marieke Alberts en Sanne Velthuis maken het team compleet.

Het belooft een mooi spektakelstuk te worden in de 2eDivisie voor de vrouwen. In totaal starten er 14 damesteams morgen in Oss, allen met hun eigen tactiek en wedstrijdopvatting. Bekijk hier de startlijst.