Schitterend en vol wedstrijdweekend; Eredivisie, Schuiteman 2e en Sportzot 3eDivisie Zuid geven acte de presence in Rotterdam

 In 2eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Dit weekend komen alle divisies, behalve de 1eDivisie, in actie. In Rotterdam geven morgen de teams uit de Eredivisie, Schuiteman 2e en Sportzot 3eDivisie Zuid acte de presence. Voor de Sportzot 3e en 4eDivisie Noord is Zeewolde morgen het strijdtoneel. In Utrecht staan zondag de 2eDivisie Noord teams aan de start en de 4eDivisie Zuid komt ook zondag uit in Wijchen. 

De divisieteams in Rotterdam en Zeewolde komen uit op de standaard afstand, in Utrecht staat de sprintafstand en Wijchen de achtste op het programma. We nemen je in deze voorbeschouwing mee naar alle divisies die in Rotterdam starten. Via deze link lees je over de wedstrijden in Zeewolde, morgen komt de voorbeschouwing voor Utrecht en Wijchen online.

TRI ROTTERDAM
Tijdens TRI Rotterdam wordt er in een triathlon over de standaard afstand om de punten gestreden. Voor de Eredivisie geldt deze wedstrijd tevens als het NK over de standaard afstand. De Eredivisie voorbeschouwing is hier te lezen. Via 3athlon.nl is de wedstrijd hier live te volgen.

In de Schuiteman 2eDivisie Zuid gaat TC Maastricht 2 aan de leiding in het klassement nadat ze de vorige wedstrijd in Oss hebben gewonnen. ZVL-1886 2 uit Leiden en TV Roermond bezetten een gedeelde tweede plek. Edo Sports 2 volgt met 9 punten, Trihalis 2 (13 punten), Triathlon Club Alphen aan den Rijn en Westland Triathlon Vereniging Naaldwijk volgen met 15 punten. Het gaat een mooie wedstrijd worden voor de teams uit de Schuiteman 2eDivisie!

De vrouwen van Trihalis gaan aan leiding in de Schuiteman 2eDivisie Zuid met 4 punten. Nadat ze de openingswedstrijd in Almere wonnen en derde werden in Oss kijken ze uit naar een podiumplek in Rotterdam. Datzelfde geldt voor ZVL-1886 2 die in Oss met de winst naar huis gingen. Ze staan met 7 punten op de tweede plek op de ranglijst. TV Rijnmond en Cerberus Nijmegen staan gedeeld derde met 9 punten en zullen er alles aan doen om in de komende wedstrijd hun beste beentje voor te zetten. Buiten de top 3 is het ongekend spannend. RTC Den Haag en NSTV Trion hebben beiden 11 punten, TV Arnhem heeft 1 punt meer evenals Edo Sports 2 dat 13 punten behaald heeft. Na de wedstrijd in Rotterdam kan het klassement er volledig anders uit zien. We zijn benieuwd!

Alle standen en wedstrijden van de Schuiteman 2eDivisie Zuid zijn hier te vinden.

Sportzot 3eDivisie Zuid
In de Sportzot 3eDivisie Zuid hebben de vrouwen van TV Breda 2 en Team CycleTrend beiden 4 punten. TV Breda is tweemaal tweede geworden waar de vrouwen uit Nuenen de openingswedstrijd in Almere naar zich toe trokken en in Oss derde werden. De vrouwen van Ferro Mosae 2 lieten in Oss iedereen achter zich waardoor ze met 5 punten op een derde plek staan. ZVL-1886 3 heeft 7 punten en houden daarmee Trihalis 2 (12 punten), TC Maastricht 2 (14 punten), Edo Sports 3 (15 punten) en TV Arnhem 3 (21 punten) achter zich. Er kan dus nog vanalles gebeuren bij de vrouwen in de Sportzot 3eDivisie Zuid!

Bij de mannen won DSZ Wave de vorige wedstrijd in Oss, ze zijn op een zevende plek (12 punten) terug te vinden op de ranglijst. Het ligt tussen de nummers vier en negen dicht bij elkaar. RTC Den Haag won de openingswedstrijd in Almere, zij staan op plek zes met 11 punten. ZVL-1886 3 en TTB 2 hebben ook 11 punten waardoor ze net buiten de top drie vallen. De ranglijst wordt aangevoerd door Team CycleTrend met 5 punten na een derde plek in Almere en een tweede plek in Oss. TV Dordrecht 3 (7 punten) en Sportclub Kwiek 2 (8 punten) hijgen in de nek van het team uit Nuenen.

De teams, wedstrijden en de uitslagen van de Sportzot 3eDivisie Zuid kan je hier terugvinden.