Trihalis vrouwen fier aan kop in Schuiteman 2eDivisie Zuid, spannende mannenstrijd en enthousiaste snelste vrouw van de dag; ”De teamspirit geeft een extra boost”

 In 2eDivisie, Algemeen

In de derde competitiewedstrijd van de Schuiteman 2eDivisie Zuid kwamen de teams in Rotterdam gister uit op de standaard afstand. Na 1.500m zwemmen, 42,4km fietsen en 10km lopen won RDG Rosmalen bij de mannen en Trihalis bij de vrouwen. 

Vrouwen tussenstand
Namens Trihalis stonden Heleen van Keulen, Naomi Renssen, Krista van Soldt en Lisanne van der Breggen voor de derde keer op rij dit seizoen op het podium. Trion eindigde gister als tweede en Edosports 2 behaalde een derde plek. Na de winst in Almere, de derde plek in Oss en de winst gister staan de vrouwen van Trihalis in het klassement fier aan kop met vijf punten. ZVL-1886 2, Cerberus en Trion volgen met 13 punten. Edosports 2 en RTC Den Haag staan daar kort achter met 16 punten waardoor de volgende wedstrijd op 3 september in Amersfoort bepalend wordt voor het eindklassement.

Mannen tussenstand
RDG Rosmalen won gister bij de mannen waar 20 teams aan de start stonden. Ze stonden op het podium met Edosports 2 en Westland Triathlon Vereniging. Op de ranglijst zien we met TC Maastricht 2 (10 punten), TV Roermond (10 punten) en Edosports 2 (11 punten) drie ploegen die afstand hebben genomen van de overige ploegen. Door de winst gister van RDG en de derde plek van Westland Triathlon Vereniging, staan ze met 18 punten het dichtste bij de top 3.

Snelste atleten van de dag
Bij de mannen was Christiaan Solleveld van Westland Triathlon Vereniging met 2:04:48 veruit de snelste man van de dag. Hij was ruim drie minuten sneller dan de nummer twee, Remco Verboekend van Triathlon Club Alphen aan den Rijn. Samen met Berry Moonen van Triathlon Club Maastricht 2 vormden ze de top drie snelste mannelijke triatleten. Jeannette Smelt-Bergmans van Edosports 2 was de snelste vrouw gister in de Schuiteman 2eDivisie Zuid. Ze kwam binnen in 2:23:17 en was daarmee ruim een minuut sneller dan Imme Lammertink van het Nijmeegse Cerberus.

‘Samenwerken is vermenigvuldigen en succes vermenigvuldig je door te delen’
Jeannette is blij met haar persoonlijke winst al benadrukt ze dat het teamgevoel voor extra ‘vleugels’ zorgt. ”De race ging individueel erg goed maar om met je team naar een wedstrijd toe te werken is onwijs leuk. De teamspirit om ergens voor te strijden geeft een extra boost. Het is heel leuk dat je elkaar tijdens de wedstrijd regelmatig tegenkomt en elkaar kan motiveren. Het Teamcompetities concept is mooi. Ja, samenwerken is vermenigvuldigen en succes vermenigvuldig je door te delen’, vertelt de enthousiaste Jeannette die een mooie checklist heeft voor een race. ”Ik zeg vaak tegen mezelf; ‘Begin relax, pak je tempo, ben in het moment, fly en flow’. In de yoga noem je het mantra, zo kom ik door de race heen.”

Haar team behaalde een mooie derde plek waardoor ze in het klassement op plek vijf staan. Volgens Jeannette zorgt de goede sfeer binnen het team er mede voor dat ze individueel mooie resultaten kan neerzetten. Nadat ze in de vorige wedstrijd in Oss tweede werd, wilde ze ook in Rotterdam graag op podium komen.

”We ondersteunen elkaar op alle mogelijke manieren en we hebben samen ook geoefend met zwemmen. Ik hoopte op een betere zwemtijd al heb ik lekker gezwommen zonder paniekmomentjes. Ik moest een achterstand weg poetsen en bij het inhalen van de koploper op de fiets zei Edo (van der Meer) dat ik een gat moest slaan. Ik heb de afgelopen tijd veel progressie gemaakt zodat ik vroeger in de race voorin kan zitten, daardoor ervaar ik een andere wedstrijdbeleving. Toen ik voorop lag raakte ik extra gemotiveerd door de enthousiaste motorrijder. Ik draaide een lekker tempo ondanks dat mijn fietscomputer niet werkte. Ik had acht plakkertjes op mijn stuur en bij aanvang van elke ronde haalde ik er één vanaf. Haha ja, dat is old skool en ook fijn zodat je niet afhankelijk bent van de techniek maar op gevoel aan het racen bent. Ik moest eerst een gat dichten, toen verdedigen om vervolgens een gat te slaan. Er kwam een vreugde explosie gevoel los bij de laatste 20 meter toen ik naar de winst toe liep. Al met al was het een hele mooie dag, op naar de volgende wedstrijd”, sluit Jeannette af.

De volgende wedstrijd voor de Schuiteman 2eDivisie Zuid is op 3 september in Amersfoort. Alle informatie over de divisies is hier te vinden.