Spannende strijd bij de mannen en vrouwen in Sportzot 3eDivisie Zuid; ”Het is echt een toegevoegde waarde voor de triathlonsport”

 In 3eDivisie, Algemeen

In Rotterdam trapten gisterochtend om 9.00 uur de vrouwen van de Sportzot 3eDivisie Zuid het spits af voor een gevuld Teamcompetities weekend. In de derde competitiewedstrijd van het seizoen was het een spannende strijd op de standaard afstand die gewonnen werd door de vrouwen van Team CycleTrend en door de mannen van TV Dordrecht 3. 

Mannendivisie
Bij de mannen luidde om 10.15 uur het startsein voor 18 teams. TV Dordrecht 3 (André de Geus, Edgar Taale, Albert de Vries en Martin van der Ham) behaalden de winst na 1,500m zwemmen, 42,4km fietsen en 10km lopen. Ze hielden TTB2 en Team CycleTrend net achter zich. Met TV Dordrecht 3 en Team CycleTrend gaan er in het klassement twee ploegen aan kop met acht punten, TTB 2 volgt met 13 punten.

Ype Kerkstra van TV Hoekse Waard uit Oud Beijerland was de snelste man van de dag in 2:12:29. Jan Boot van TTB 2 uit Bodegraven volgde Ype in een tijd van 2:13:07. Ype is blij dat hij individueel de snelste was al stipt hij ook het teamaspect aan.

”Het was ook mijn eerste overwinning ooit, de individuele winst is heel erg mooi maar zonder het team zou het niet lukken. We hebben gezamenlijk ook een hele mooie dag gehad. Het zwemmen ging vanaf de start goed al zat ik niet in de kopgroep van vijf. De wissel ging ook soepel ondanks ik nog sokken heb aangetrokken. Ik lag ongeveer 1,5 minuut achter op de kopgroep maar na vier snelle fietsrondes hoorde ik bij de laatste wissel dat ik 2,5 minuut voor lag. Ja, ondanks de warmte ben ik behoorlijk hard gegaan. Lopen is niet mijn sterkste onderdeel en bij de keerpunten zag ik mijn achtervolger steeds dichterbij komen. In mijn hoofd maakte ik een berekening dat hij me op het einde zou inhalen. Ik heb alles gegeven en liep op het randje waardoor het onwijs goed voelde om het lint omhoog te houden als winnaar. Het mooie van Teamcompetities is dat je zowel individueel maar ook in teamverband sport. Ja het is echt een toegevoegde waarde voor de triathlonsport”, vertelt Ype.

Vrouwendivisie
De winst bij de vrouwen ging naar Imke van Gog, Jamie van Lieshout en Sarah Roelofs (CycleTrend Nuenen). TV Breda 2 en ZVL-1886 3 volgden met een tweede en derde klassering. Het leek er lang op dat de vrouwen van Ferro Mosae zouden winnen, ze hadden met Femke van Gog, Jamie van Lieshout en Loïs Caubo drie van de vijf snelste triatletes van de dag al kreeg Caro Hörmann een DQ. Op de ranglijst zien we in de top een spannende strijd tussen Team CycleTrend (5 punten) en TV Breda 2 (6 punten). Daarachter zijn het Ferro Mosae 2 en ZVL-1886 3 met beiden tien punten.

Valentina Wiessmeier van Ferro Mosae 2 was de snelste triatlete in een tijd van 2:24:06. Imke van Gog van Team CycleTrend – Nuenen volgde als tweede in 2:31:29. Dianne van Dijk, ook van Ferro Mosae, eindigde als derde in 2:31:50. Ondanks de vijfde plek voor het team, kijkt Valentina terug op een geslaagde dag. ”Het was een fijne en goed georganiseerde dag. Er hing ondanks de warmte een goede sfeer. We hadden een fijne race met het team al eindigden we niet op het podium. Ik ben blij met mijn snelste tijd maar het is ook echt een teamprestatie. We stuwen elkaar omhoog en zeker met het warme weer was de samenwerking erg belangrijk”, aldus Valentina.

De volgende wedstrijd van de Sportzot 3eDivisie Zuid is op 9 juli in Stein. Alle informatie over de divisie is hier te vinden.