Stuivertje wisselen in 4eDivisie Noord en 4eDivisie Zuid; ”Dit weekend moest het gebeuren”

 In 4eDivisie, Algemeen

Afgelopen zaterdag stond de 4eDivisie Noord aan de aftrap van de Fun Fast Triathlon in Zeewolde voor de standaard afstand. Een dag later was het de beurt aan de zuid divisie tijdens de Triathlon Wijchen. Voor hen stond er op de broeierige zondag een achtste afstand op het programma. Dolfijn 5 won in Zeewolde en Triteam Tripel Hop waren de snelsten in Wijchen.

Spanning in Zuid
In 500m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen waren de mannen van Triteam Tripel Hop het snelste. Dennis Jansen, Stefan Halfers, Tim Jacobs en Milos van Moorsel hielden Ironmanagers Nl, TLV De Langstraat 3 en Triathlon Training Academy knap achter zich. De snelste man van de dag kwam van DSZ Wave 2 dat als 18e eindigde. Het lag niet van Bradley van Hooff, hij eindigde in een schitterende tijd van 01:04:46 waarmee hij 47 seconden sneller was dan zijn achtervolger, Richard de Vroome.

Cerberus 3 en TV Roermond konden hun hun goede vorm van de vorige wedstrijd in Weert niet vasthouden (derde en tweede klassering). Juist door de goede prestaties van de teams die in Wijchen op het podium stonden, staan zij ook in het klassement in de top drie. Ironmanagers Nl hebben 7 punten, Triteam Tripel Hop staat op 8 punten, gevolgd door De Langstraat 3 met 11 punten.

De volgende wedstrijd van 4eDivisie Zuid is op 1 juli in Hellevoetsluis tijdens de spintafstand.

Stuivertje wisselen in Noord
Dolfijn 5 won met Koen Wesselink, Davide Kron, David Bosveld en Erwin Renkema in de opstelling. Aquapoldro 3 werd tweede en Hellas 5 eindigde als derde. Het is stuivertje wisselen in deze divisie tussen deze teams. Alle ploegen hebben tot dusver op het podium gestaan al eindigde Aquapoldro 3 al tweemaal als eerste. Het lijkt er dan ook op dat we in de eindklassering ons geld op één van deze teams kunnen zetten als uiteindelijke winnaar. Koen had met 02:05:47 de tweede snelste tijd, Klaus Schlüter van Woest Sport 2 was de snelste van de dag in een tijd van 02:02:29. Koen vertelt over hoe hij de dag heeft beleefd.

”Het zal je niet verbazen maar het was een mega warme maar goede dag. We hadden ons er vooraf op ingesteld en we wilden echt vlammen deze wedstrijd. In Stiens waren we goed op weg naar de eerste plek maar vanwege een terechte DSQ finishten we als derde. Ja, dit weekend moest het gebeuren waardoor het een extra fijn gevoel was toen we daadwerkelijk op het podium als winnaars stonden.  Persoonlijk heb ik niet geweldig gezwommen, had ik strubbelingen in de wisselzone omdat onder andere mijn helm ergens anders lag en mislukte mijn vliegende start. Ja, daar heb ik tijd verloren maar tot zover de strubbelingen. Op de fiets haalde ik veel mensen in om vervolgens de laatste 15km alleen te fietsen. Bij de tweede wissel hoorde ik dat ik 2,5 minuut achter lag op de nummer 1. Ik liep lekker door en het motiveerde toen ik mijn teamgenoten zag. daardoor wist ik dat er een podium inzat. Het was een hele bevalling maar een onwijs geslaagde dag”, vertelt de enthousiaste Koen.

Zoals gezegd is het stuivertje wisselen tussen Aquapoldro 3 (4 punten), De Dolfijn 5 (6 punten) en Hellas 5 (8 punten). Het team van De Dolfijn bestaat uit zeven man en ze willen dit jaar graag als eerste eindigen in het klassement.

”Het is een leuke strijd met de andere ploegen al is Aquapoldro onwijs sterk. We stuwen elkaar echt omhoog waardoor je het ook wel een mooie driestrijd kan noemen. We hebben een hele goede verstandhouding met de andere teams, tijdens de race gaan we maximaal maar daarbuiten zijn we inderdaad goed samen. Als team was dit de eerste keer dat we eerste werden. Dat is een prachtig gevoel, mede omdat we echt een heel leuk team hebben. Onderling ondersteunen we elkaar onwijs veel, ook binnen de vereniging is er een grote groep enthousiaste leden. Triathlon is een individuele sport maar het trainen samen is fijn en het Teamcompetitie concept is echt top. Samen ervoor zorgen dat je het beste in elkaar naar boven haalt. We kijken dan ook uit naar de laatste twee wedstrijden!”, sluit Koen af.

De ploegen uit de noord competitie mogen op 9 juli naar Klazienaveen.

Alle uitslagen, het programma en de standen van de 4eDivisie zijn hier te vinden.