Teams Sportzot 3eDivisie maken zich klaar voor tweede wedstrijd

 In 3eDivisie, Algemeen

Voor de teams uit de Sportzot 3eDivisie Zuid staat er morgen een 1/8e op het programma. Om 18.10 uur trappen de mannen af nadat er vanaf 14.00 uur verschillende andere series het middagprogramma vormen. Tijdens 500m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen zal blijken welke teams voor een verassing kunnen zorgen.

3eDivisie vrouwen
In de openingswedstrijd in Almere waren het de zussen Femke en Imke van Gog samen met Sandra Smeets en Jamie van Lieshout die namens Team Cycletrend (Nuenen) alle andere teams achter zich lieten. Ze finishten in een tijd van 01:15:41 waarmee ze 39 seconden sneller waren dan TV Breda 2 (Lotte Bakx, Ilona Benneker, Laura Kooijman en Carin van Haren. De Bredase vrouwen stonden meer dan verdiend op het podium aangezien ze 1,5 minuut eerder binnen kwamen dan ZVL-1886 3 uit Leiden.

In Almere stonden er 18 damesteams aan de start. Het lukte Ferro Mosae 2, De Langstraat, Trihalis 2, Edo Sports 3 en TV Energie uit Barendrecht net niet om het podium te bereiken en zullen in Oss zich willen laten gelden. We kijken uit naar een schitterende wedstrijd!

Wie er bij de vrouwen aan de start staan? Dat kan je hier terugvinden!

3eDivisie mannen
Bij de mannen was er tijdens de openingswedstrijd een spannende strijd tussen RTC Den Haag en TV Dordrecht 3. De Hagenaren trokken aan het kortste eind en waren twee seconden sneller dan de nummer twee. Kasper Straathof vervangt bij RTC Den Haag Sander van Dijk. Grondlegger van de Teamcompetitie Triathlon Martin Vermeer neemt de plaats in van Maarten Bach. In Almere eindigde Team CycleTrend uit Nuenen als derde.

Bij de tweede divisiewedstrijd van het seizoen staan er 23 team aan de start waardoor het een volle en spannende wedstrijddag wordt. Een aantal teams hebben hun wedstrijdtactiek uitgedacht en specifieke trainingen volbracht. Al met al gaat het een bijzonder mooie strijd worden tussen veel gelijkwaardige en gemotiveerde teams. Op naar morgen!

De volledige startlijst van de mannen is hier te vinden.