Zegereeks Aquapoldro in Sportzot 3eDivisie Noord zet voort en ijzersterke Saskia van Vugt (UHTT) houdt iedereen achter zich; ”Ik had niet door dat ik zo lekker ging”

 In 3eDivisie, Algemeen

In Zeewolde stonden zaterdag om 13:00 uur 14 mannenteams aan de start bij de Zeewolde Endurance Triathlon. De winst ging naar Aquapoldro 2. Bij de vrouwen zegevierde Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team 2 (UHTT) waar Saskia van Vugt een schitterende individuele prestatie neerzette.

Drie op een rij
Achter Aquapoldro 2 werd TTvW Hof van Twente tweede en AV Impala 2 wist de derde plek te bemachtigen. Het is de derde winst op rij voor Aquapoldro terwijl TTvW en AV Impala 2 op de ranglijst ook tweede (met 9 punten) en derde (met 12 punten) staan. Triteam Groningen 4 en In Zeer Goede Staat volgen op de gepaste afstand met 16 punten. Bij Aquapoldro zegevierden Jeroen Hagen, Hinke van Wezep, Ronny Angelier en Jaap Morgenstern. Jeroen is blij met de overwinning.

”Ja, het is een mooi resultaat na een spannende wedstrijd. Het blijft mooi om met het team te starten! We hadden een gedeelde eerste plaats met TTvW waardoor het resultaat van onze vierde man beslissend was. We gingen relaxt de wedstrijd in en we wisten dat we vanwege het weer onszelf goed moesten blijven verzorgen. Tijdens het zwemmen lagen we mooi dichtbij elkaar en met het fietsen was de voorhoede in zicht. Vooral met lopen was het erg belangrijk om te blijven drinken, het was dan ook fijn dat er twee waterposten op het loopparcours waren. We hadden niet door dat we zouden winnen, waardoor we er extra blij mee zijn”, aldus Jeroen die samen met Hinke niet uitkomen in de volgende wedstrijd.

Mooie strijd om koppositie
De vrouwen van Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team 2 (UHTT) wonnen in Zeewolde, gevolgd door Hellas 4 en Triathlon Team Holten. Het zorgt ervoor dat Hellas, na de winst in Enschede en een derde plek in Groningen, met UHTT om de koppositie aan het strijden is. UHTT staat op 8 punten en Hellas op 6 punten.

Het UHTT-team bestond zaterdag uit Saskia van Vugt, Femke van Brussel – Visser, Helga van Hamersveld en Dagne Overgoor – Swarte. Saskia won niet alleen met het team de wedstrijd, ze was met 02:14:25 ook ruimschoots de snelste van de dag met meer dan tien minuten voorsprong op de nummer twee. Ze is blij met haar eigen resultaat al geniet ze onwijs van de teamoverwinning. ”Ik had niet door dat ik zo lekker ging, zeker tijdens het lopen van de rondjes heb je niet door wat er gebeurt. Het leuke van de rondjes is wel dat je je teamgenoten tegenkomt. We zijn alle wedstrijden in wisselende samenstellingen gestart, afhankelijk van de beschikbaarheid. We hebben ook niet specifiek met deze opstelling getraind al trainen we elke week wel twee keer met het gehele team. Met name op de zwemtrainingen zijn we elkaars vaste maatjes waardoor het extra leuk is dat we in Zeewolde hebben gewonnen”, aldus de enthousiaste Saskia die vorig jaar geen wedstrijden gestart is vanwege een blessure.

Het is voor de snelste vrouw van de dag daardoor extra knap dat ze deze prestatie heeft neergezet. Daarnaast zijn ze ook met het team in de race om te promoveren. ”Het is natuurlijk heel erg fijn om weer bezig te kunnen en mogen zijn. Ik heb vorige week weer een sprintafstand afgelegd om te kijken hoe het ging. Dat het in Zeewolde zo goed ging is dan ook een mooie bonus. We spraken voorafgaand aan het seizoen niet het doel uit om te promoveren. Natuurlijk is het leuk als het lukt, een divisie hoger is ook uitdagender. Al moet ik ook zeggen dat een team van ons vorig jaar uitkwam in de 1eDivisie en het was toen al lastig om met een compleet team te starten. Nog twee wedstrijden te gaan en dan zien we waar we staan”, sluit Saskia af.

De volgende wedstrijd voor de Sportzot 3eDivisie Noord is op 9 juli in Klazienaveen. Via deze pagina zijn alle uitslagen en andere divisie informatie te vinden.