Hegemonie Ironmanagers NL duurt voort en Teamcompetitie nieuwkomer TriTeam Tripel Hop geniet maximaal; ”We kijken met name naar onszelf om een leuke dag te hebben, plezier staat bij ons echt voorop”

 In 4eDivisie, Algemeen

Voor de mannen van de 4eDivisie Zuid stond in Hellevoetsluis in de vierde competitiewedstrijd een sprint op het programma. Na 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen zegevierden Ironmanagers NL voor de tweede keer dit seizoen. RDG 2 deed goede zaken, door gister tweede te worden zijn ze een plek gestegen in het klassement. TriTeam Tripel Hop uit Weert behaalde een derde klassering. De snelste man van de dag was Hidde Weersma (TVS’90 4) in een tijd van 01:09:14.

Aan de leiding blijven
In Hellevoetsluis stonden er 23 mannenteams aan de start en door de winst van Ironmanagers NL blijven ze aan de leiding met acht punten. Richard de Vroome, Mirco van Vugt, Ronald Wouters en Bart Hermus hebben het gaatje met de mannen van TriTeam Tripel Hop uit Weert iets vergroot al kunnen de drie punten voorsprong nog uit handen gegeven worden in de laatste wedstrijd. Met drie podiumplekken dit seizoen laten de mannen uit Oosterhout zien dat ze aan een uitstekende reeks bezig zijn. Datzelfde geldt voor de achtervolgers uit Weert voor wie dit seizoen het eerste jaar is dat ze met de vereniging meedoen in de Teamcompetities en dat bevalt volgens Tim Jacobs van TriTeam Tripel Hop tot nu toe erg goed.

”Het is inderdaad het eerste seizoen dat we onderdeel zijn van de Teamcompetities en het is een mooie ervaring! Ik heb zelf in 2019 een keer meegedaan en een aantal andere teamleden zijn eerder namens een andere vereniging uitgekomen in de competitie. We hebben vorig seizoen besloten om deel te nemen en wat begon als een gedeelde passie, is sinds een aantal maanden officieel; een triathlon team. We trainen regelmatig samen, hebben veel plezier en gingen er zonder hoge verwachtingen in waardoor de goede resultaten een mooie beloning zijn voor wat te doen. We halen het maximale eruit maar wel gezamenlijk, we geloven er in dat je samen meer kan bereiken dan als individu”, aldus Tim.

Gister stonden naast Tim nog drie andere atleten opgesteld; Jelmer de Groot, John Geelen en Milos van Moorsel. Het team bestaat verder uit Dennis Jansen en Stefan Halfers die beiden in Wijchen, Weert en Waalwijk aan de start stonden. Tim kijkt terug op een geslaagde dag in Hellevoetsluis.

”Het was een fijne maar toch ook wel een uitdagende wedstrijd met een zwaar fietsparcours. Het was mooi om de haven uit te zwemmen richting de ruwe zee, dat zijn mooie ervaringen. Of we bezig zijn met een ‘strijd’ tegenover Ironmanagers? Nee, zo voelen wij het niet. We kijken met name naar onszelf om een leuke dag te hebben, plezier staat bij ons echt voorop en we doen het boven verwachting goed. Daarnaast is er ook een goede sfeer tussen de divisieteams en dat maakt de races erg leuk. Terugkijkend op gister vond ik ook dat Hellevoet Heroes het goed georganiseerd had met ontelbaar veel vrijwilligers. Ja, alles bij elkaar opgeteld is het genieten voor een nieuwe ploeg om hier onderdeel van te zijn”, sluit Tim af.

Naast Ironmanagers NL (8 punten) en Triteam Tripel Hop (11 punten) staan TLV De Langstraat 3 en Triathlon Training Academy met 18 punten op een derde en vierde plek. De top 5 wordt gesloten door Cerberus 3 met 22 punten.

De volgende wedstrijd van de 4eDivisie Zuid is op 16 september in Roermond. Alle informatie over de divisie is hier te vinden.