Hellas teams winnen in Holten; Vrouwen Panthera en Triathlon Team Twente houden top 3 in zicht en TV Breda heeft stijgende lijn te pakken

 In 1eDivisie, Algemeen

Vandaag stond in Holten tijdens de derde competitiewedstrijd de sprintafstand op het programma voor de teams uit de 1eDivisie. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen ging de winst naar Hellas uit Utrecht. Achter de vrouwen van Hellas finishten De Dolfijn 2, TV Almere 2 en TV Breda finishte als vierde. Bij de mannen finishte Triteam Groningen 2 achter de Utrechters waarna Edosports het podium compleet maakte. TC Maastricht viel net buiten het podium en werd vierde.

Gat dichten en achtervolgers op afstand zetten
Bij de vrouwen was Nienke Kielstra van Hellas 2 in 01:08:26 net iets sneller dan Marleen van Roessel (TV Breda) die 8 seconden later binnenkwam. Als derde vrouw finishte Jasmin Siersema van Triathlon Team Twente in 01:08:56. Marleen zat tijdens het zwemmen dichtbij de twee snelste zwemsters en zowel op de fiets als tijdens het lopen zette ze aan om in eerste instantie het gat naar voren te dichten en vervolgens haar achtervolgers op afstand te zetten. En dat lukte.

”Het zwemmen ging redelijk soepel al was ik net niet snel genoeg en bij het fietsen op Holterberg wilde ik aanzetten en viel de fietsgroep uit elkaar. Bij de tweede ronde konden we het gat naar koplopers dichten en kwam ik als derde uit de wisselzone. Tijdens het hardlopen heb ik in de eerste ronde het gat naar Nienke dicht gelopen al bleven we dichtbij elkaar. Ze haalde ze me in een mooie tweestrijd nog in al ben ik tevreden met dit resultaat”, vertelt een opgewekte Marleen.

Top 3 blijft in vizier
In het tussenklassement gaat Hellas 2 met twee overwinningen en een tweede plaats aan kop met 4 punten, gevolgd door De Dolfijn 2 (8 punten) en TV Almere 2 (11 punten). Panthera en Triathlon Team Twente volgen met 15 punten. TV Breda is in vergelijking met de stand vooraf weer een plek gestegen in het tussenklassement. Ze staan met 20 punten op een zesde plek en willen in de komende wedstrijden graag dichterbij de bovenste teams komen. Met nog twee wedstrijden te gaan en de definitieve promotieregeling in aantocht, ziet het team de mogelijkheden om volgend jaar in de Eredivisie uit te mogen komen.

”We willen inderdaad graag promoveren. We hebben het gevoel dat het haalbaar is. Als je naar onze resultaten van vorig jaar kijkt dan zie je dat er een stijgende lijn in zit, we hebben mooie stappen gemaakt al was onze eerste wedstrijd in Enschede redelijk teleurstellend. We kunnen beter dan dat en als we onze doelen willen halen, dan moeten we onszelf laten zien in Leiderdorp en Roermond. De laatste wedstrijd van het seizoen is een estafette, er kan dus nog veel gebeuren. We kijken uit naar de komende twee wedstrijden”. aldus Marleen.

Mannen
Bij de mannen won Hellas 2 met Joris Regtien, Coen Smiers, Vincent Uytdewilligen en Juul van der Kruijs in de opstelling. Pim Bakker van Argo kwam als eerste binnen in een tijd van 01:00:40. Rob Nijmeijer van TriTeam Groningen 2 finishte in 1:01:02 waarna Izak Hanse van TV Arnhem goed was voor een derde tijd, hij kwam 7 seconden na Rob binnen.

Door de derde winst op rij voor Hellas 2 blijven ze fier aan kop in het klassement. Edosports behaalde in Holten voor de tweede keer dit seizoen een derde klassering. Na ook een tweede plek in Weert staan ze met 8 punten achter Hellas 2. Datzelfde geldt voor Triteam Groningen 2. Ze zijn tweemaal tweede geworden en in Weert tikten ze een vierde klassering aan. Het ligt in de top 3 dicht op elkaar. TC Maastricht finishte als vierde in Holten en staan in het tussenklassement met 19 punten ook op een vierde plek.

De volgende wedstrijd voor de 1eDivisie is op 20 augustus in Leiderdorp. Via deze link is alle informatie over de 1eDivisie te vinden.