Kijani en Rogelli Trimates winnen in Klazienaveen

 In Eredivisie, Algemeen

Klazienaveen was het strijdtoneel voor de vierde wedstrijd van het seizoen in de Eredivisie. De wedstrijden – die onder zeer warme omstandigheden plaatsvonden – werden gewonnen door Jorik van Egdom en Eva Cornelisse. Rogelli Trimates en Kijani waren de sterkste teams en vergroten hiermee hun voorsprong in het klassement met het einde van de competitie in zicht.

Nederlandse Triathlon Bond

De mannen trapten op zondagmiddag af in Drenthe voor de wedstrijd over de sprintafstand. Nick van Ingen (TV Dordrecht), Hugo Jan Bosscher (Triteam Groningen) en Seppe de Graef (TVS’90) zetten als eerst voet aan wal na de 750 meter zwemmen. Simon den Braber (Rogelli Trimates), die daar met een groepje net achter zat, vond De Graef waarna ze samen de 20 kilometer fietsen voor hun rekening namen. Met een voorsprong van 40 seconden op een grote achtervolgende groep begonnen de twee aan het looponderdeel. De VZC teamgenoten Jorik van Egdom en Victor Goené liepen samen met Thomas Cremers (Rogelli Trimates) het gat dicht. Uiteindelijk wisten de drie mannen De Graef en Den Braber te passeren, en was het Van Edgom die als eerst over de finish kwam. Goené werd tweede gevolgd door Cremers die het podium compleet maakte.

Foto: Tim Buitenhuis | Pridex Media

 

In de teamuitslag was het Rogelli Trimates dat er met de dagwinst vandoor ging. De uitslagen van Cremers (3e), Den Braber (4e), Timo Feenstra (6e), Valentin van Wersch (10e) en Kai van den Brink (37e) waren voldoende om de nummer twee; VZC Veenendaal, voor te blijven. TV Dordrecht herhaalde zichzelf na Rotterdam en bezette de derde plek. In het klassement leidt Rogelli Trimates na deze wedstrijd met vier punten op VZC Veenendaal, gevolgd door Triteam Groningen op plek drie.

Kijani sleept derde dagwinst binnen

Kijani sleept derde dagwinst binnen

Kijani-atlete Maaike Vooren maakte in de vrouwenwedstrijd direct het verschil tijdens het zwemmen en kwam met twintig seconden voorsprong op de nummer twee de wisselzone in. Ze werd gevolgd door een groep van acht atleten, die haar na één fietsronde bijhaalden. Eva Cornelisse (Kijani) was de enige die onder de achttien minuten dook op de vijf kilometer lopen en won hiermee de wedstrijd. Silke de Wolde, de atlete van TV Almere, werd tweede en Hellas-atlete Jony Heerink pakte het brons.

Kijani zet de streak voort en ging opnieuw met de winst naar huis. Naast de winst van Eva Cornelisse kwamen ook Trudy Veenstra (4e), Vooren (6e) en Joyce Caro (8e) in actie namens het winnende team uit Beesd. Hellas Utrecht werd tweede en TV Almere derde. Hiermee voert Kijani het klassement aan met drie punten voorsprong op Hellas Utrecht en TV Almere die beide negen punten hebben.