Klazienaveen maakt zich op voor triathlon spektakel ‘’Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geweldig en sportief weekend’’

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Aanstaande zondag vinden er meerdere mooie divisie wedstrijden plaats in Klazienaveen en Stein. Naast de reguliere triathlons komen er vier divisies uit in Klazienaveen. Voor de Eredivisie staat de sprintafstand gepland en voor de teams uit de 2e, 3e en 4eDivisie Noord staat een team-relay op het programma. De 3eDivisie Zuid komt in Stein uit op de sprintafstand. Samen met Thomas van der Wal van triathlon Klazienaveen blikken we vooruit op het volle race weekend.

Mooi racecircuit in Klazienaveen
Op zaterdag staat Klazienaveen in het teken van een OD, estafette en een 1/3e waarna zondag de dag begint met de Schuiteman 2eDivisie Noord en wordt afgesloten met een spint. In 2018 was Klazienaveen de eerste keer het toneel voor de Eredivisie. De triathlon vond jaren plaats in het centrum al is de wedstrijdlocatie sinds vorig jaar veranderd. Thomas legt er meer over uit.

“Ja, dat klopt. De triathlon is net zoals vorig jaar op de rand van Klazienaveen in een mooie omgeving. We hebben een locatie met een erg leuk zwemparcours met schoon water, een snel fietsparcours en een mooi looprondje. Vorig jaar hadden we twee wedstrijddagen, de individuele races waren in het centrum en de competitiewedstrijden op het industrieterrein. Er wordt gefietst op een mooi racecircuit waarbij de winnaar vorig jaar een gemiddeld fietstempo haalde van 45km per uur. Dat belooft dit jaar dus veel goeds’’, aldus Thomas.

Hij ziet ook dat er tegenwoordig veel komt kijken bij het organiseren van een triathlon. Volgens hem biedt de locatiewijziging meerdere voordelen, hij kijkt uit naar dit weekend.

”Na corona hebben we een aantal veranderingen moeten maken. Op de nieuwe locatie is het makkelijker om de wedstrijden te organiseren. Door de locatiewijziging hebben we alle ingrediënten in handen om er een schitterend en sportief weekend van te maken. Daarnaast hebben we, gezien de weersvoorspelling, ook aan alle voorwaarden uit het hitteprotocol gedacht. In overleg met de NTB en de gemeente Emmen hebben we in ieder geval voor de individuele wedstrijden op zaterdag een aangepast hitteprotocol toegepast. Afhankelijk van de weersomstandigheden op zondag, passen we dit ook toe. Al met al kijken we er enorm naar uit om alle individuele triatleten én alle divisieteams weer te mogen ontvangen’’, sluit Thomas af.

Via deze link kan je meer informatie vinden over de triathlon Klazienaveen. Alle tussenstanden en de programma’s van de divisieteams zijn hier te vinden.