Stein kijkt uit naar spektakelstuk; ”Samen met 200 vrijwilligers, waar we onwijs dankbaar voor zijn, kunnen we niet wachten om de divisieteams én alle andere atleten te mogen verwelkomen’’

 In 3eDivisie, Algemeen

Aanstaande zondag vinden er meerdere mooie divisie wedstrijden plaats. Ditmaal in Klazienaveen en Stein. De 3eDivisie Zuid komt in Stein uit op de sprintafstand. Samen met de wedstrijdcoördinator Elise Wijnker blikken we vooruit op dit weekend.

Sportzot 3eDivisie Zuid
Na de openingswedstrijd in Almere werd de 3eDivisie Zuid vervolgt in Oss en Rotterdam. Met drie verschillende mannelijke dagwinnaars ligt de competitie nog volledig open. RTC uit Den Haag won in Almere waarna DSZ Wave met de overwinning in Oss terug ging naar Delft. De laatste wedstrijd in Rotterdam werd gewonnen door de huidige koploper, TV Dordrecht 3. De Dordrechtenaren staan samen met de mannen uit Nuenen, Team CycleTrend, op acht punten in het tussenklassement.

Achter de twee hoogste teams volgt TTB 2 uit Bodegraven met 13 punten nadat ze tweemaal een podiumplek hebben weten te bemachtigen. Er is een stijgende lijn te zien bij ze waardoor de wedstrijd in Stein een uitgelezen mogelijkheid is voor ze om dichterbij de top twee te komen. Sportclub Kwiek 2 en RTC Den Haag (17 punten), het Nijmeegse Trion 2 (19 punten), DSZ Wave (20 punten), ZLV-1886 3 (21 punten), Cerberus 2 (24 punten) en TV Hoekse Waard (28 punten) maken de top 10 compleet.

Bij de vrouwen gaan Team CycleTrend (5 punten) en TV Breda 2 (6 punten) nek aan nek in het tussenklassement. De vrouwen uit Nuenen hebben de eerste (Arnhem) en de laatste (Rotterdam) wedstrijd naar zich toe weten te trekken terwijl de Bredanaars elke wedstrijd tweede zijn geworden. Ferro Mosae 2 won in Oss waardoor ze samen met ZVL-1886 3 op 10 punten staan. TC Maastricht 2 staat vijfde met 18 punten en hebben nog niet op het podium gestaan waardoor de wedstrijd ze in Stein net een stapje harder zullen zetten richting de finish.

Schitterend Stein parcours
De triathlon van Stein behoort tot één van de oudste van Nederland. Naast de Sportzot 3eDivisie teams zijn er estafette races, een sprintafstand en een lange afstand wedstrijd. Voor de divisie teams begint de wedstrijd om 10.30 uur. De wedstrijd gaat door het Limburgse heuvellandschap. Er wordt in de haven van Stein gezwommen, het fietsgedeelte is rond en op de Slingerberg in Geulle waarna de finish in Stein is. Wedstrijdcoördinator Elise Wijnker kijkt uit naar zondag.

”We kijken niet alleen uit naar zondag maar ook naar straks als de IRONKIDS om 18.00 uur begint. Kijkend naar zondag dan kan ik niets anders zeggen dan dat de voorbereiding goed is verlopen. Het is fijn dat veel mensen uit de omgeving de triathlon een warm hart toe dragen. Buiten de Teamcompetitiewedstrijd hebben we gemerkt dat de andere inschrijvingen vrij last minute zijn. Al komen we uiteindelijk uit op, inclusief de 3eDivisie, ongeveer 400 inschrijvingen.’’

Zoals de weersvoorspelling er nu naar uit ziet, stijgen de temperaturen dit weekend weer naar 30+ graden. Net zoals de organisatie van Klazienaveen is er in Stein, naast het in werking laten treden van het hitteprotocol, ook goed gekeken naar de waterkwaliteit door middel van watermonsters die genomen zijn door Intertek.

”We konden gebruik maken van het draaiboek van eerdere edities, al wijzigt er altijd wel iets natuurlijk. We hebben voor deze editie, vanwege de weersvoorspellingen, onder andere extra water- en spons posten geregeld en de deelnemers geïnformeerd. Het welzijn van de deelnemende triatleten staat centraal bij ons. Samen met 200 vrijwilligers, waar we onwijs dankbaar voor zijn, kunnen we niet wachten om de divisieteams én alle andere atleten te mogen verwelkomen’’, sluit Elise af.

Je kan via deze link meer informatie vinden over de triathlon Stein. Alle tussenstanden en de programma’s van de Sportzot 3eDivisie Zuid zijn hier te vinden.