De noord divisies staat een team-relay te wachten in de vierde wedstrijd

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, Algemeen

Klazienaveen maakt zich op voor een triathlon spektakel dit weekend. Thomas van der Wal vertelde dat de organisatie er naar uitkijkt om alle divisies zondag te ontvangen. Naast de reguliere triathlons staat er voor de Eredivisie een sprintafstand gepland en voor de teams uit de 2e, 3e en 4eDivisie Noord staat een team-relay op het programma. De Schuiteman 2eDivisie start om 10.00 uur waarna om 11.00 uur de Eredivisie mag beginnen. Om 14.30 klinkt het startschot voor de Sportzot 3eDivisie en om 14.40 is het de beurt aan de heren van de 4eDivisie.

Schuiteman 2eDivisie Noord
In de Schuiteman 2eDivisie Noord kan er zowel bij de mannen als bij de vrouwen een huzarenstukje verwacht worden. Het is voor de mannen van Triathlonteam De Boks een thuiswedstrijd. Ze staan zevende in het klassement en het lijkt erop dat ze samen met de nummer zes, TVH uit Hilversum, aansluiting met de top vijf willen vinden. Mede doordat er in de vorige wedstrijden andere teams op het podium stonden ligt de top vijf dichtbij elkaar.

Bij de vrouwen stonden in de laatste wedstrijd, in Utrecht, Hellas 3, Argo en Triteam Groningen 3 op het podium. Door de derde plek voor de Groningse vrouwen staan ze op plek vijf in het tussenklassement. Aquapoldro valt daar net buiten. In de top vijf staan verder Hellas, Argo, Team Oude Veer en De Dolfijn 3. Hellas heeft twee wedstrijden op rij gewonnen en Argo heeft een eerste, derde en tweede plek behaald. De ploeg uit Wierden zal er op gebrand zijn om in Stein eerste te worden.

Sportzot 3eDivisie Noord
Aquapoldro 2 is in de mannendivisie met drie overwinningen op rij ongeslagen aan het seizoen begonnen. Met nog twee wedstrijden te gaan volgen TTvW Hof van Twente en AV Impala 2 in de top drie. Triteam Groningen 4 (podiumplek in Groningen), In Zeer Goede Staat (tweemaal vijfde en eenmaal zesde) maken de top 5 compleet. De mannen van De Boks 2, uit Klazienaveen, staan twaalfde en willen ongetwijfeld een mooi resultaat neerzetten in de thuiswedstrijd.

De vrouwen van Hellas 4 wonnen de TTT in Enschede terwijl Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team zowel in Groningen en Zeewolde als eerste finishten. Triathlon Team Holten (tweemaal derde plek en een vijfde klassering), TV Almere 3 (tweemaal vierde en eenmaal vijfde), Triteam Groningen 4 (tweede, negende en vierde klassering) en TVH uit Hilversum staan allen dichtbij elkaar in het tussenklassement. Mede door hun huidige positionering en eerdere podiumplekken kunnen we een schitterende wedstrijd verwachten in Klazienaveen. 

4eDivisie Noord
Ook in de 4eDivisie laat Aquapoldro met het derde mannenteam zien dat ze een goed seizoen hebben. Met twee overwinningen op rij en een tweede klassering staan ze net boven de Dolfijn 5 dat ook driemaal op het podium stond. De top 3 wordt afgesloten door Hellas 5. De Utrechters hebben alle wedstrijden op het podium gestaan al ontbreekt een wedstrijd overwinning nog waardoor ze in Klazienaveen en Apeldoorn zich nog graag willen laten zien. Triteam Groningen 5 (vierde), AV’23 (vijfde), RZC 2 (zesde) volgen in de subtop.

Via deze link kan je meer informatie vinden over de triathlon Klazienaveen. Alle tussenstanden en de programma’s van de divisieteams zijn hier te vinden.