Vreugde bij Aquapoldro en Hellas als grootste dagwinnaars in Klazienaveen | AV Impala wint overtuigend vierde wedstrijd Sportzot 3eDivisie Noord

 In 4eDivisie, 3eDivisie, Eredivisie, Algemeen

In de Eredivisie ging de winst naar Rogelli Trimates en Kijani al waren Aquapoldro en Hellas in Klazienaveen de grootste divisie winnaars. Bij de Apeldoornse vereniging werd zowel de Schuiteman 2eDivisie Noord en de 4eDivisie Noord bij de mannen gewonnen. De Utrechtse vrouwen van Hellas pakten de winst in de Schuiteman 2eDivisie en de Sportzot 3eDivisie Noord. De mannen van AV Impala wonnen in de 3eDivisie Noord.

Sportzot 2eDivisie Noord
In de Team Relay ging de winst naar Aquapoldro Apeldoorn waar Pim Venderbosch, Steven van der Weij, Cornelis Scheltinga en Daan Jacobs uitkwamen op de team-relay. Tweede en derde werden Triteam Groningen en Tri4Friends. Door de winst blijven de Apeldoorners aan de leiding in het tussenklassement waar De Dolfijn 3 en Triteam Groningen 3 zich op plek twee en drie hebben genesteld.

De vrouwen team-relay werd gewonnen door Hellas 3 bestaande uit Ineke Menkveld, Ann Schoot Uiterkamp, Michelle Simons en Esther Vinke. De tweede en derde plaats gingen naar De Dolfijn 3 en Argo 2. Door de winst van de Utrechtse vrouwen blijven ze riant aan kop waarbij ze Argo, De Dolfijn en Team Oude Veer achter zich houden.

AV Impala wint overtuigend Sportzot 3eDivisie Noord
In de eerste drie wedstrijden van het seizoen ging de winst in de Sportzot 3eDivisie Noord naar Aquapoldro. In Klazienaveen werden ze vierde. De winst ging overtuigend naar de Drachtense mannen van AV Impala 3. Kieran Schra, Lammert van der Veen, Jasper van Olst en Leendert van Achteren waren een kleine minuut sneller dan Hellas 4 waardoor ze op een derde plek in het tussenklassement te vinden zijn met 13 punten. TTvW Hof van Twente werd derde in Klazienaveen en staan tweede in het tussenklassement met 12 punten. Aquapoldro blijft met zeven punten de stand aanvoeren.

Hellas 4 oppermachtig bij de vrouwen Sportzot 3eDivisie Noord
Emma Heitbrink, Marleen Kas, Jorien de Jong en Estelle Roijmans van het Utrechtse Hellas 4 waren veruit de sterksten in de vrouwendivisie. Met de eindtijd van 01:53:03 waren ze ruim drie minuten sneller dan Triathlon Team Holten. TV Almere 3 werd derde in Klazienaveen. Met nog één wedstrijd te gaan, staan de Utrechtse vrouwen op kop in het tussenklassement met zeven punten. Triathlon Team Holten (13 punten), Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team (15 punten) en TV Almere 3 (16 punten) volgen de koploper.

Derde dagwinst van het seizoen in 4eDivisie Noord
Martin Orpiszak van Aquapoldro stond samen met Dirk Boelens, Jaap Morgenstern en Leonard Tersteeg aan de start. Het team hield Hellas 5 en De Dolfijn 5 knap achter zich waardoor de derde dagwinst in dit seizoen een feit is voor de Apeldoorners. De tussenstand blijft hierdoor hetzelfde, Aquapoldro blijft aan de leiding met vijf punten, gevolgd door Hellas met negen punten en De Dolfijn zit daar met tien punten net achter.

De laatste wedstrijd voor de Schuiteman 2eDivisie Noord is op 17 september in Enschede. De Sportzot 3eDivisie en de 4eDivisie Noord komen op 2 september in Apeldoorn weer in actie.

Meer informatie over de divisies is hier te vinden.